Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

τα της δίκης

Σήμερα πραγματοποιήθηκε η δίκη στο Ρέθυμνο για το αυτεπάγγελτο αδίκημα της απρόκλητης έργω και λόγω εξύβρισης, καθώς και της μήνυσης που κατέθεσε εναντίον μου ο βουλευτής Ρεθύμνου και υφυπουργός Δημόσιας Τάξης Μανόλης Όθωνας για το αυγό που του πέταξα στις 25/9/2011. Από νωρίς αφέθηκε να διαρρεύσει η φήμη ότι ο ίδιος επρόκειτο να έρθει και να ανακαλέσει τη μήνυση. Σ' αυτή την περίπτωση θα έμενε να παλέψουμε το απρόκλητο της επίθεσης που δικαζόταν αυτεπάγγελτα. Ο ίδιος ο κ. Όθωνας είχε κριθεί ως απαραίτητος και βασικός μάρτυρας στην προηγούμενη εκδίκαση της υπόθεσης στις 26/9, ούτως ώστε να δηλώσει ο ίδιος κατά πόσο εξέθεσα την τιμή και την υπόληψή του. Είχε μάλιστα δεσμευτεί στον τοπικό τύπο ότι εφόσον το δικαστήριο τον είχε κρίνει ως βασικό μάρτυρα θα παρεβρισκόταν. Φυσικά και δεν τον κατακρίνω για το ανακόλουθο των λόγων και των πράξεών του. Δεν είναι η πρώτη φορά άλλωστε που αθετεί τους λόγους του. Πώς θα μπορούσε να εμφανιστεί στο δικαστήριο, αυτός ένας βουλευτής με ασυλία ενάντια σε έναν απλό πολίτη που εξέφρασε την αποδοκιμασία απέναντι στην πολιτική του. Απέσυρε μόνο τη δήλωση παράστασης πολιτικής αγωγής και μαζί της την πιθανότητα να μου ζητήσει χρηματική αποζημίωση στο μέλλον.

Φάνηκε ότι υπήρχε η διάθεση να γίνει νωρίς η δίκη, κατά προτεραιότητα, πριν τις 12 η ώρα που γίνεται το διάλειμμα, για να δικαστούν στη συνέχεια τα αυτώφορα. Να τελειώσει νωρίς, πριν να μαζευτεί ο κόσμος, πριν προλάβει να γίνει θέμα. Τελικά ξεκίνησε μετά το διάλειμμα καθώς ο ένας δικηγόρος μου έλειπε.

Αρχικά δημιουργήθηκε πρόβλημα με όσους κατάφεραν να μπουν στην αίθουσα και όσους έμειναν απέξω από τους πολλούς φίλους παλιούς και νέους (ευχαριστώ!) που επιθυμούσαν να συμπαρασταθούν παριστάμενοι στη δίκη. Οι αστυνομικοί (και ήταν σημαντική η παρουσία ένστολων και μη) έψαχναν εξονυχιστικά όσους έμπαιναν στην αίθουσα (ακόμη και μέσα στις κοτσίδες τους). Όσοι έβγαιναν για να πάνε ας πούμε στην τουαλέτα δεν τους επιτρεπόταν να εκ νέου η είσοδος. Σε κάποια φάση πριν την έναρξη της δίκης φάνηκε ότι θα γινόταν κεκλεισμένων των θυρών, καθώς έκλεισαν τις πόρτες για να μην ακούγονται οι διαμαρτυρίες. Στη συνέχεια τις άνοιξαν.

Στην αρχή της διαδικασίας αναγνώστηκε φαξ από τον κ. Όθωνα που δικαιολογούσε λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων την απουσία του και λόγω της μεγάλης απόστασης της κατοικίας του από το χώρο της δίκης και ζητούσε την κανονική συνέχιση της διαδικασίας και τη δίωξή μου. Πέσαμε από τα σύννεφα. Τόσο για τη διάψευση της φήμης περί ανάκλησης της μήνυσης από έγκυρη πηγή που επεδίωκε προφανώς να μας βρει απροετοίμαστους, όσο και για τη θρασύτητα του κ. Όθωνα να μην κάνει καν τον κόπο να παρουσιάσει ισχυρά τεκμήρια για το ανέφικτο της παρουσίας του, όπως οφείλει να κάνει οποιοσδήποτε πολίτης. Η υπεράσπιστή μου, οι κκ. Θωμάς Λεχωβίτης και Θεόδωρος Τσούλας, αιτήθηκε την εκ νέου κλήτευσή του, για λόγους ισονομίας και ισοπολιτείας. Ο μηνυτής και βασικός μάρτυρας όφειλε να παρίσταται στο δικαστήριο για να υποστηρίξει τη μήνυσή του. Οποιοσδήποτε άλλος "απλός" πολίτης θα κρινόταν λιπομάρτυρας, θα αναβαλλόταν η δίκη, θα του επιβαλλόταν πρόστιμο και θα γινόταν βίαιη προσαγωγή του στη διαδικασία. Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα καθιστώντας εμφανή την κάλυψη του βουλευτή και δημιουργώντας υποψίες σε κάποιον κακόβουλο ότι υπήρχε γραμμή να κλείσει επιτέλους αυτό το θέμα (όχι βέβαια με την ανάκληση της μήνυσης, αλλά με την εκδίκασή της εν τη απουσία του μηνυτή).

Εξετάστηκαν οι μάρτυρες που με τίμησαν με τις καταθέσεις τους, έκανα την απολογία μου, αγόρευσαν οι δικηγόροι που με τίμησαν με την υπεράσπισή τους. Επικεντρωθήκαμε στη στοιχειοθέτηση της απουσίας του απρόκλητου της πράξης. Ως απρόκλητη ορίζεται μια πράξη που διασαλεύει την έννομο τάξη και που πραγματοποιήθηκε χωρίς να υπάρχει κάποιο προηγούμενο με το θύμα. Αν για παράδειγμα σήμερα τρακάρουμε με το Γιάννη και αύριο έρθει και με χαστουκίσει η πράξη του δεν θεωρείται ως απρόκλητη. Έπρεπε λοιπόν να έχω προσωπικά προηγούμενα με τον κ. Όθωνα, να ήμουν έστω ψηφοφόρος του. Αυτό ακριβώς προσπαθήσαμε να καταρρίψουμε. Ότι μας προκαλούν καθημερινά και δικαιούμαστε να αγανακτούμε. Ότι οι χαρακτηρισμοί που του προσέδωσα, του προδότη και του δοσίλου, δικαιολογούνται από την ανακολουθία των προεκλογικών λόγων με τα μετεκλογικά έργα τόσο του κ. Όθωνα όσο και της κυβέρνησης, καθώς και με την όλη της πορεία. Ότι η κατηγορία δεν μπορούσε να υποστηριχτεί εφόσον ο κ. Όθωνας δεν ήταν παρόν για να δηλώσει κατά πόσο επλήγη η τιμή και η υπόληψή του (άλλωστε η υπεράσπισή μου δεν επέτρεψε να διαβαστεί η γραπτή του κατάθεση), τόσο με τα λόγια όσο και με την πράξη μου. Και τέλος ότι η δίκη αποτελούσε απόπειρα φίμωσης της όποιας διαμαρτυρίας, στο πλαίσιο της ισχυρής καταστολής των κλομπ και των δακρυγόνων. Εγώ αρνήθηκα τις κατηγορίες και οι δικηγόροι μου εισηγήθηκαν την αθώωσή μου.

Ο κ. εισαγγελέας έκρινε ότι είμαι ένοχη για όλα όσα μου απαγγέλθηκαν και εισηγήθηκε έξι μήνες φυλάκιση. Έγινε σάλος στο δικαστήριο. Οι παριστάμενοι φώναζαν να συλλάβουν και τους ίδιους, ότι όλοι θα έπρατταν το ίδιο, ότι ήταν αίσχος και ντροπή, ακούστηκαν μάλιστα και συνθήματα (SS SS μπάτσοι δικαστές). Το δικαστήριο διακόπηκε για πέντε λεπτά για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Έκρινε τελικά ότι η πράξη μου δεν ήταν απρόκλητη. Δεν διασάλευε την έννομο τάξη και αναγνώρισε το δικαίωμά μου να εκφράζω την αποδοκιμασία μου. Έμεινε μόνο η εξύβριση έργω και λόγω, στην οποία δεν μου αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό. Ζητήσαμε την ελάχιστη εφέσιμη ποινή. Μου επιβλήθηκαν πέντε μήνες φυλάκισης με αναστολή τριών ετών. Μετά το  πέρας της διαδικασίας άσκησα έφεση.

Ήταν εμφανής η πίεση κάτω από την οποία δικαζόταν η υπόθεση. Οι καιροί είναι χαλεποί για δημοκρατία και δικαιοσύνη και δεν περίμενα τίποτα από τα δύο. Ήταν γενναία η απόφαση του δικαστηρίου να αντιταχτεί στο κλίμα τρομοκράτησης που επιβάλλει η κυβέρνηση για φίμωση της όποιας φωνής αντίδρασης, αναγνωρίζοντας ότι δεν ήταν απρόκλητη η πράξη μου. Ήταν κατανοητός ο φόβος του εισαγγελέα που εξάντλησε όλη του την αυστηρότητα (αν και βρίσκω απαράδεκτη την ερώτησή του σε μάρτυρα αν θα έκρινε θεμιτό να γιαουρτώσει ένας Έλληνας ένα γερμανό βουλευτή στη Γερμανία! Είμαι ξένη λοιπόν και δεν δικαιούμαι να διαμαρτύρομαι). Ήταν εμφανής ο κίνδυνος για αυτούς ότι θα τους πάρουμε με τα αυγά και τα γιαούρτια.

Αυτό το αυγό έγινε για μένα μια πύλη στη ζώνη του λυκόφωτος καθώς από τότε που το έριξα ακούω ιστορίες φρίκης, ανασφάλειας, άγχους, κατάρρευσης. Είμαι βαθύτατα εξοργισμένη. Το Σύνταγμα της 28ης Ιούνη και πρόσφατα της 5ης Οκτώβρη όφειλε να είναι η ταφόπλακά τους, καθώς και κάθε ένα από τα εξευτελιστικά μέτρα που έχουν ψηφίσει. Αποδεδειγμένα πλέον αυτός δεν ήταν ο μόνος δρόμος αντιμετώπισης της κρίσης που ίδιοι δημιούργησαν. Είναι προδότες και δοσίλογοι. Η κάθε περιφέρεια οφείλει να αναλάβει το ξεμπρόστιασμα βουλευτή της. Αύριο θα δημοσιεύσω την απολογία μου, μια ταπεινή συμβολή στα έργα του πολιτικού κ. Όθωνα και της πολιτικής της κυβέρνησης την οποία συνεχίζει να υπηρετεί όντας ακόμη βουλευτής του ΠΑΣΟΚ. Δεν θεωρώ καθόλου ότι όλο αυτό με αφορά προσωπικά, ούτε αφορά προσωπικά τον κ. Όθωνα. Είναι εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος στην περιοχή που μένω και είμαι ο καθένας που οφείλει να αντιδρά με όποιο τρόπο κρίνει. Και είναι θεμιτό να κρίνεις αυτούς που δρουν. Προτιμότερο να δρας και να σε κρίνουν.

(Ένα καταπλητικό κείμενο που διάβασα με αφορμή την αυγοβολή, ένα πολύ καλό κείμενο συμπαράστασης από τον Περιβαλλοντικό Σύλλογο Ρεθύμνου, το οποίο μοίραζε και στο δικαστήριο, και η καταγραφή της δίκης από τοπικη εφημερία)

42 σχόλια:

  1. na eisai panta kala kopela mou!
    ntrepomai mono pou den mpoeo na voithiso se kati.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. kai ntrepomai episis pou os tora den tous exoume parei oloi, oxi mono me ta avga kai ta giaourtia, alla kai me tis petres.
    akoma kai me tis sfaires!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να στο στήσουμε το άγαλμα ; Έκανες μια πράξη απόλυτης καφρίλας (παρουσία κάμερας μην ξεχνιόμαστε) και ήθελες να βγεις και λάδι , ε Αθώα ; Ποιος κρίνει λοιπόν ποιος θα γιαουρτώνεται και ποιος όχι ; Γίναμε όλοι αγωνιστές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συγχαρητήρια κορίτσι μου για το θάρρος σου. Ο κ. Όθωνας απέδειξε ότι δεν σέβεται τους θεσμούς. Στα δικά μας μάτια έπραξες αυτό που επιβάλλει το Σύνταγμα της Ελλάδος εναντίον αυτών των προδότων και ανθέλληνων που μας διοικούν: Τμήμα Δ', Άρθρο 120, Παράγραφος 4:- "Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία". Συνεπώς, η πράξη σου είναι σύμφωνη με την καρδιά του Συντάγματός μας, που το έχουν κουρελιάσει οι διοικούντες. Έλληνες είναι καιρός να ξεσηκωθούμε και να αποτεινάξουμε το ζυγό αυτής της ανθελληνικής Κυβέρνησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θερμή παράκληση τα σχόλιά σας στην Ελληνική γλώσσα. Δόξα τω Θεώ η γνώσσα μας είναι η πιο πλούσια στον κόσμο. Όσον για τον κάφρο που έγραψε αυτές τις ύβρεις, μήπως είναι κανένας γλύπτης της εξουσίας και βολεμένος; Μόνο οι βολεμένοι δεν γίνονται ποτέ αγωνιστές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. την αλληλεγγυη μου, κοριτσαρα!

    καταφωρη αδικια αυτο που εγινε στην δικη, αλλα ηταν αναμενομενο να γινει αυτο σε μια ξεκαθαρα ΠΟΛΙΤΙΚΗ δικη σε καιρο χουντας.

    δεν περιμενεις βεβαια απο μενα να σου πω οτι η πουλημενη δικαιοσυνη ειναι χουντικη και ταξικη.

    το καθαρμα ο οθωνας δεν εμφανιστηκε καν στη δικη λοιπον. αναμενομενο και αυτο.

    εισαι υπεροχη, εχεις γινει συμβολο ετσι κι αλλιως.

    μη μασας, ολη η ελλαδα ειναι διπλα σου, εισαι μεσα στην καρδια μας, κουκλα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ποτε ξανα ερχεται ο οθωνας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπημένη μας Μαρίνα. Συγχαρητήρια για αυτό
    που είσαι. Ήταν τιμή μας που σε γνωρίσαμε.
    Είσαι μια πραγματική ιδεαλίστρια με αρχές και
    αγάπη στον άνθρωπο. Σ΄ ευχαριστούμε για όσα
    έκανες και ήταν πάρα πολλά πίστεψε μας.

    Μην πικραίνεσαι με τη σαπίλα αυτής τη κυβέρνησης και των εγκάθετων της. Έχουν ξεπεράσει κάθε όριο ηθικής.
    Εδώ δεν δίστασαν να ξεπουλήσουν την χώρα
    τους και να βυθίσουν χιλιάδες οικογένειες στη φτώχεια και τη δυστυχία θα νοιαστούν για δικαιοσύνη?
    Η αγανάκτηση μας είναι απερίγραπτη και διερωτόμαστε πόσο ακόμα θα τους ανεχτούμε.
    Συνέχισε τη ζωή σου στο δρόμο που χάραξες. Έχεις πολλά να προσφέρεις. Μακάρινα υπάρχουν άνθρωποι σαν και σένα. Τιμούν τη ζωή με
    την παρουσία τους.
    Καλό δρόμο και καλή συνέχεια σε ό,τι κάνεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αν έκανες ένοπλη ληστεία το καθεστός Παπατζή θα σε συγχωρούσε. Τώρα που έριξες αυγό στο καθίκι εξαντλεί όλη του την αυστηρότητα. Χούντα είναι και θα περάσει.

    Και πάλι ΜΠΡΑΒΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αυτή είναι η κατάντια του πολιτικού μας συστήματος
    Να έχεις ασυλία για τα όποια εγκλήματα κάνεις και να έχεις χεσμένο το δικαστήριο και τους νόμους.

    Να χαίρεστε τη δημοκρατία σας και την ισοπολιτεία
    σας κ. Όθωνα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Προσπερνάω το τι λένε ορισμένοι εγκάθετοι ανώνυμοι ζούμε σε μια περίεργη εποχή που τα γουρούνια της νέας τάξης προσπαθούν να μας πείσουν ότι όποια πράξη αντίσταση που ειναι καθαρά πολιτική ότι είμαστε ένοχοι.
    Και στην χούντα κάποτε ένας πέταξε στο τόπο μου την Ζάκυνθο γιαούρτι σε ένα τοπικό τοποτηρητή της χούντας των συνταγματαρχών ανηλικός δε τον κουρέψαν και τον απέβαλαν και έχασε την χρονιά του
    Παρόμοια ενέργεια εγινέ και με την Μαρία αρά το σύνθημα η χούντα δεν τελείωσε το 73 είναι πάντα επίκαιρο.
    Δυστυχώς μέσα σε 2 χρόνια διαλύσαν τα πάντα οι κύριοι του σοσιαληστικού κινήματος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Είμαστε στο πλευρό σου! Κουράγιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εύχομαι καλά ξεμπερδέματα (στον "κύριο" Όθωνα) και κλοπιποστάρω το κείμενό σου, γιατί τα "ειδησεογραφικά" πάλι γράφουν ότι θέλουν (και τους λένε)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αγαπημένη μας Κύπρια αδελφή. Επέδειξες ότι
    είσαι πιο Ελληνίδα από πολλούς Έλληνες εδώ
    μέσα. Αγαπάς και αγωνίζεσαι παλικαρίσια για
    τη χώρα που γεννήθηκες και θεωρείς πατρίδα σου.
    Όσο για τον Γερμανοτσολιά εισαγγελέα που έκανε
    τη ρατσιστική ερώτηση σε μάρτυρα υπονοώντας
    την κυπριακή σου καταγωγή σου, γιατί δεν τον
    ρώτησες:
    Ο Παπανδρέου είναι Έλληνας? Όμως τον ψήφισε
    και του έδωσε το τιμόνι της χώρας του ....
    Είδε πως την κατάντησε? .... Τιτανικό.
    Ο Θεός να φυλάει την Ελλάδα από ΑΥΤΟΥΣ !!!
    τους Έλληνες!!
    Ένα μεγάλο ευχαριστώ από όλους εμάς που
    πονάμε και αγαπάμε αυτόν τον τόπο όπως και
    εσύ.
    ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ !!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. γλυκο μου θαραλεο κοριτσι,
    χαρη στη γενναια και ωραια σου πραξη και σταση, για πρωτη φορα νιωθω περηφανη για το φυλο μου.

    ως τωρα λοιδωρουσα και περιφρονουσα τις αλλες γυναικες ως "κατινες, αγραμματες γλαστρες", "χαζοχαρουμενες ασημαντες" που "βαφουν ολη μερα τα νυχια τους" και κοιτανε πως να "τυλιξουν κανεναν".

    εσυ με το θαρος και την αξιοπρεπεια σου απεδειξες το αντιθετο.
    οσο για τον αλητη τον υπουργο, το μονο που κανει ειναι να αντιπαραθετει τη δικη του αλητεια εναντι της δικης σου αξιοπρεπειας.

    εκανες μια πραξη αντιστασης σε μια χουντα. και σε καταδικασαν οπως ολους τους αντιστασιακους στην ιστορια (κατι θα ξερεις, μια και εισαι και ιστορικος ;))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ίσως στην επόμενη δίκη βοηθήσουν τα κείμενα:

    1. Του Χρήστου Γιανναρά "Aλλο η αποδοκιμασία και άλλο η βία"
    http://yannaras.gr/2011/04/a%CE%BB%CE%BB%CE%BF-%CE%B7-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CE%BA%CE%B9%CE%BC%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%AC%CE%BB%CE%BB%CE%BF-%CE%B7-%CE%B2%CE%AF%CE%B1/

    2. Του Κ Πυλαρινού που ως πρόεδρος της ενώσεως πρώην βουλευτών ζητάει συγνώμη εκ μέρους των
    http://www.300ellines.org/content/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%AE-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%AD%CE%B4%CF%81%CE%BF%CF%85-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%AD%CE%BD%CF%89%CF%83%CE%B7%CF%82-%CF%84%CE%AD%CF%89%CF%82-%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B5%CF%85%CF%84%CF%8E%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%89%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B5%CF%85%CF%84%CF%8E%CE%BD-%CE%BA%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CF%80%CF%85%CE%BB%CE%B1%CF%81%CE%B9%CE%BD%CE%BF%CF%8D

    και
    3. Του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης Σωκράτη Ξυνίδη που είπε "Ήρθε η ώρα του λογαριασμού για όλους... Μέχρι και το γιαούρτωμα δεχόμαστε, καθώς όλοι έχουμε ευθύνη για την κατάσταση που επικρατεί"
    http://www.newsbomb.gr/politikh/story/80305/omologia-pasok-dechomaste-kai-to-giaoyrtwma

    Ούτως ή άλλως θεωρώ πως καλό θα ήταν να διαβαστούν αλλά σίγουρα οι δικηγόροι σου θα ξέρουν καλύτερα.

    Αν χρειαστείς οικονομική βοήθεια η γνώμη μου είναι να μην ντραπείς να απευθυνθείς στον κόσμο που σε στηρίζει μέσα από αυτό το blog.

    Όπως και να έχει κουράγιο και από εμένα άλλη μια φορά μπράβο για την ενέργειά σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Συγχαρητήρια Μαρίνα. Ένα αβγό δε φέρνει την άνοιξη αλλά είναι μια καλή αρχή. Είναι καιρός να νιώσουν τα χνωτα μας όλοι αυτοί που παρασιτούν ζώντας από τη δουλειά μας.

    Ελπίζω να μη σε πήρε από κάτω για την καταδίκη. Τα δικαστήρια είναι κομμάτι της κυριαρχίας και ήταν επόμενο να πάρουν μια τέτοια θέση. Καθείς εφ'ω ετάχθη.

    Πάντως τη συγκεκριμένη καταδίκη μάλλον ως τίτλο τιμής πρέπει να τη λογαριάζεις. Καλό κουράγιο για τη συνέχεια της υπόθεσης. Όσο για αυτόν τον θρασύδειλο με το βασιλικό όνομα και το ύφος χιλίων καρδιναλίων... τα επόμενα δε θα είναι γιαούρτια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Τί τις κάνεις τις μηνύσεις Όθωνα και ταλαιπωρείς τόσο κόσμο, αφού δεν έχεις το ...ανάλογο "όργανο" να τις υποστηρίξεις??
    Ένας τζάμπα μάγκας είσαι και πειθήνιο δουλικό
    στα αφεντικά σου. Παραδέξου το !!!
    Α!! και μην παραλείψεις να ψηφίσεις τα νέα μέτρα στη βουλή....θα μας απογοητεύσεις ....
    Πόσο γελοίοι πια θα γίνεται??...ξεφτιλισμένοι...
    ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ....ΝΑ ΠΑΤΕ ΑΛΛΟΥ...ΟΥΣΤ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Aγαπητή Μαρίνα-αυγοβόλε,

    Πιστεύουμε ακράδαντα ότι σ' ετούτες τις κρίσιμες για τη Πατρίδα στιγμές, αν οι πραιτωριανοί της εξουσίας δε κρεμαστούν με τα άντερα των εξουσιαστών-εργοδοτών τους οι Έλληνες θα συνεχίσουμε να ζούμε υπό κατοχή και τυραννία.

    Γι αυτό, αν και συμπαραστεκόμαστε και ΕΓΚΩΜΙΑΖΟΥΜΕ την αυγοβολή, πιστεύουμε ότι εναντίον των πραιτωριανών και των εργοδοτών τους η κρεμάλα είναι το ελάχιστο και απολύτως απαραίτητο!

    Έρρωσο!

    Αριστοτέλης Ηρ. Καλέντζης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Μάλλον ρητορική η πιο πάνω ερώτηση στον Όθωνα!!!
    Η απάντηση είναι προφανής. Για "εκφοβισμό"
    Το ποτήρι όμως ξεχειλίζει και τα επόμενα δεν θα είναι αυγά και γιαούρτια. Ας το έχουν υπόψιν τους.
    Εσύ Μαρίνα μη μασάς!!! Η πράξη σου περιείχε θάρρος και γενναιότητα!!!
    Είμαστε στο πλευρό σου, και είμαστε πολλοί !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Μπράβο σου, κοπέλα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Καταρχήν μπράβο, αν ζούσαμε σε χώρα με δημοκρατικό πολίτευμα αυτός ο "κυριος" θα ήταν στη φυλακή μαζί με τους εκατοντάδες συνεργούς του και δε θα υπήρχε ανάγκη να του ρίξεις αυγά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Κάθε φορά που βλέπω το βίντεο μου φτιάχνεις την διάθεση.

    Μην φοβάσαι ότι κι αν σου λένε κάποιοι, Θα έρθει η μέρα που θα ντρέπονται και θα φοβούνται αυτοί που πρέπει.

    Απλά συνέχισε να χαμογελάς, γιατί έχεις υπέροχο χαμόγελο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Μαρίνα μας, άρχισες ένα δίκαιο και έντιμο αγώνα εναντίον των δυσβάκτακτων και άδικων μέτρων του κΌθωνα και τους ομοίους του ψευδοσοσιαλιστές, οι οποίοι πρέπει να ντρέπονται γι' αυτή την πολιτική που εφαρμόζουν.

    ΚΌθωνα αν είσαι πραγματικά σοσιαλιστής απέδειξέ το με την καταψήφιση του πολυνομοσχεδίου και με την άμεση παραίτησή σου απ' αυτό το ψευδοσοσιαλιστικό μόρφωμα του Σουηδουαμερικάνου Γιωργάκη.

    Η ερώτηση είναι αν εσύ και οι ψευδοσοσιαλιστές βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έχουν τα κότσια να παραιτηθούν, λόγω του ότι η σοσιαλιστική συνείδησή και η αξιοπρέπειά τους δεν τους επιτρέπουν να συνεχίσουν αυτό τον κατήφορο που δεν οδηγεί πουθενά. Έχετε, λοιπόν, τη μαγκιά να το κάνετε; Αν όχι περιμένετε και χειρότερα. Το αυγό της Μαρίνας είναι μόνο η αρχή ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Όποιος δηλαδή θεωρεί φασιστική την ενέργεια της κοπελιάς που άνοιξε και μπλογκ και γράφει ασταμάτητα κείμενα χωρίς ειρμό, είναι βολεμένος, ε ; Δηλαδή, τι περιμένατε να πει το δικαστήριο ; Αθώα, πάρε και αποζημίωση για τα λεφτά που χάλασες στα αυγά ; Όχι, η "αγωνίστρια" περίμενε τις κάμερες, έκανε το σοου της, και τώρα να αντιμετωπίσει τις συνέπειες των πράξεων της χωρίς κλαψες. Καλά, για ολους τους υπολοιπους απλα σας λυπαμαι, αν εχετε τα κοτσια, αρχιστε να γιαουρτωνετε οποιον βρειτε (γιατι ετσι γουσταρερε και μου μιλατε για το αρθρο 120 του Συνταγματος, δεν μιλαει για καφριλες). Μεχρι τα αυγα να βρουν και τα δικα σας κεφαλια, αγωνισταραδες μου. Περιμενω νεο ποστ και ειδικα νεα σχολια, γελαω τρομερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Συμφωνώ με τον προλαλήσαντα. κ'Οθωνα το αυγό της Μαρίνας είναι η αρχή για όλους εσάς τους ψευδοσοσιαλιστές. Άν έχετε έστω και ένα ίχνος αξιοπρέπειας θα πρέπει να παραιτηθέτε και αν είσαι άνδρας θα ζητήσεις συγγνώμη από την Μαρίνα και από όλο τον Ελληνικό λαό για τις λανθασμένες και καταστροφικές συνταγές του ανθέλληνα γιωργάκη. Μπράβο Μαρίνα που μας αφύπνησες και συνέχισε να χαμογελάς, διότι η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει.

    Εκεί μέσα εκατοικούσες,
    Πικραμένη, εντροπαλή,
    Κ' ένα αυγό καρτερούσες
    Έλα πάλι, να σου πεί.

    Άργιε νάλθει εκείνη η ΄μερα
    Και ήταν όλα σιωπηλά,
    Γιατί τάσχιαζε η Βενιζελική φοβέρα
    Και τα πλάκωνε η Παπανδρεική σκλαβιά.

    Ναι, αλλά τώρα αντιπαλεύει
    Κάθε τέκνον σου με ορμή,
    Που ακατάπαυστα γυρεύει
    Ή την νίκη, ή την θανή.

    Τι θα κάμετε; θ' αφήστε
    Να αποκτήσουμε εμείς
    'Λευτερίαν, ή θα την λύστε
    Εξ' αιτίας πολιτικής;

    κ'ωθώνια, αναλογιστείτε τι κάνετε στην πατρίδα μας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Μαρίνα σήμερα ήθελα να δω που θα το πάνε.
    Το περίμενα.
    Πιστεύω το περίμενες και συ.
    Πιστεύω επίσης ότι θα μπορούσε να είναι πιο άσχημα τα πράγματα.

    Θα τολμούσα να πω τέλος καλό (;) όλα καλά.

    Συνέχισε να αγωνίζεσαι για τις ιδέες σου.
    Διαφορετικά, κάτι δεν πάει καλά είτε με σένα, είτε με τις ιδέες σου.

    Για τους διάφορους ανώνυμους που γράφουν τις μαλακίες τους, απλά τους βαριέμαι.

    Περιμένω νέα σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Άντε και τα χαρτιά σου, και σύνταξη εθνικής αντίστασης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Διόρθωση: το "Συμφωνώ με τον προλαλήσαντα. κ'Οθωνα το αυγό της Μαρίνας είναι η αρχή για όλους εσάς τους ψευδοσοσιαλιστές......" ήταν με τον προ-προηγούμενο και όχι με το τσιράκι της πράσινης δικτατορίας, που ευχαριστήθηκε με τη δικαστική ποινή. Αυτός τον εαυτό του να λυπάται γιατί είναι για κλάματα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Όνομα: ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
    Eπίθετο: ΟΘΩΝΑΣ
    Διεύθυνση:
    ΑΘΗΝΑ: Μητροπόλεως 1, Τ.Κ. 10557, Αθήνα Τηλ.: 2106988222-246-226, Fax: 2103709219 ΡΕΘΥΜΝΟ: Καζαντζάκη 3, Τ.Κ. 74100, Ρέθυμνο Τηλ.: 2831021120, Fax: 2831022510
    Email: othonas9@otenet.gr
    Email: mothonas@parliament.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Με είπαν τσιράκι της πράσινης δικτακτορίας ! Πόσο γελάω. Το ποιος είναι για κλάματα που επικροτεί πράξεις καφρίλας φαίνεται. Να σας γιαουρτώσουν κάποιοι γιατί δεν συμφωνούν με τις απόψεις σας ;Όσο για τον από πάνω που δημοσίευσε τα τηλέφωνα του Όθωνα, κάτι έκανε, πέταξε η άλλη ένα αυγό και νομίζει ότι έγινε ηρωίδα. Δεν πρόκειται να ξανασχολήθώ. Δειλά ανθρωπάκια είστε. Άμα γουστάρετε, βγείτε, πετάξτε αυγά και αναλάβετε τις ευθύνες σας. Όσο για την "αυγοβόλο", βαριέμαι και να διαβάσω τα "σεντόνια" της . Κρίμα τα διδακτορικά. Η μόρφωση είναι αλλού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Δεν διάβασα όλα τα σχόλια αλλά έμεινα στον Ανώνυμο που μιλά για άγαλμα.

    Δες να συμφωνήσω ότι σε νορμάλ καταστάσεις αυτές οι ενέργειες δεν είναι σωστές.

    Εδώ όμως έχουμε να κάνουμε με ληστοσυμμορίτες πολιτικούς που ανέβηκαν στην εξουσία με ψέματα και εφαρμόζουν τα αντίθετα από αυτά που είπαν και περαν τούτου οι άνθρωποι αυτοί είναι οι υπεύθυνοι της κατάστασης που περνά ο τόπος.

    Ο λαός δεν πρέπει να αντιδράσει; Με ποιό τρόπο να περιμένει τους κάφρους πολιτικούς να λήξει η τετραετία για να τους αποδοκιμάσει στην κάλπη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Επανέρχομαι στο τσιράκι της πράσινης δικτατορίας μεταφέροντας με ακρίβεια τις αντιφάσεις που γράφει ....υπό το καθεστώς της σύγχυσης που βρίσκεται αυτό και όλα τα πασόκια... που βλέπουν να χάνονται οι μάσες τους!!!
    Γράφει κατά λέξη: «Δεν πρόκειται να ξανασχοληθώ. Δειλά ανθρωπάκια είστε. Άμα γουστάρετε, βγείτε, πετάξτε αυγά και αναλάβετε τις ευθύνες σας. Όσο για την "αυγοβόλο", βαριέμαι και να διαβάσω τα "σεντόνια" της . Κρίμα τα διδακτορικά. Η μόρφωση είναι αλλού».

    Του αναφέρω λοιπόν μπας και ξεκαθαρίσει η σύγχυση στο κεφάλι του ότι: Η «αυγοβόλος» βγήκε επώνυμα και έριξε το αυγό, ανέλαβε γενναία την ευθύνη για την πράξη της, και καταδικάστηκε γι΄ αυτό ....με συνοπτικές διαδικασίες σε 5μηνη φυλάκιση με τριετή αναστολή... από ποιόν???
    Από ένα θρασύδειλο βουλευτή, που ενώ είπε στα ΜΜΕ ότι το περιστατικό το θεωρεί ανάξιο λόγου, και κατανοεί τους πολίτες .... μετά από μισή ώρα έκανε μήνυση και δεν τόλμησε καν να εμφανιστεί στο δικαστήριο να υποστηρίξει τη μήνυση του καλυπτόμενος πίσω από την ασυλία και το αξίωμα του!!! Να τον χαίρεται!!!

    Ξέχασε μήπως ότι ο κ. Όθωνας στο αξίωμα αυτό βρίσκεται γιατί τον εξέλεξαν οι συμπολίτες του, πιστεύοντας ότι θα αγωνιζόταν γι’ αυτούς... όπως τους υποσχόταν στις προεκλογικές του εκστρατείες .....ξεγελώντας τους με ψέματα και υποσχέσεις.... τακτική που εφάρμοσε και ο σουηδοαμερικανός και ...ανθέλληνας αρχηγός του!!!

    Αν τ’ αυτού, όμως, ο κ. Όθωνας.... ψηφίζει μέτρα που διαλύουν τις ζωές τους, τους οδηγούν στην φτώχεια, την εξαθλίωση και την κατάθλιψη, τους διώχνουν από τη χώρα τους, καταδικάζουν το μέλλον των παιδιών τους.... και αν τολμήσουν να σηκώσουν κεφάλι και να διαμαρτυρηθούν ενάντια στα μέτρα τους... τόση είναι η δημοκρατία τους!!! που τους τσακίζει αλύπητα με τα ΜΑΤ και τόνους από δακρυγόνα!!!
    Φυσικά, και δεν τολμά ο τσάμπα μάγκας κ. Όθωνας να πει όχι στα μέτρα, γιατί τρέμει μη χάσει τη θεσούλα του, τα συμφέροντα του και τις ασυλίες του!!!.

    Βολεμένο πασοκάκι!!!! Κάνε μας τη χάρη και μην ξανασχοληθείς, όπως το υποσχέθηκες άλλωστε!!! Κράτα τουλάχιστον εσύ την υπόσχεση σου... μπας και ξεπλύνεις λίγη από την ντροπή των αναξιόπιστων αφεντικών σου.... Εκτός και αν μας γράψεις επώνυμα... (εσύ που είσαι πιο θαρραλέος!!!) τί έκανες για να διαμαρτυρηθείς για τα μέτρα ... που απ' ό,τι φαίνεται δεν σε θίγουν και δεν σε αφορούν καθόλου... Αλλιώς βούλωσέ το και άσε τους... δειλούς και τους... αγράμματους... που αγαπούν αυτόν τον τόπο να κάνουν τους αγώνες τους!!!! και έχουν τη γενναιότητα να το κάνουν επώνυμα!!!
    Μην κρίνεις τους πάντες πίσω από την ανωνυμία σου και μη μας προκαλείς!!!
    Αα.. και κράτα τα γέλια σου για το τέλος ...γιατί έρχονται τα δύσκολα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Ηρωίδα ! Εμπρός σηκωθείτε να βγούμε στους δρόμους, γυναίκες και άντρες με αυγά και γιαούρτια στους ώμους !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. ΑΙΣΧΟΣ !!
    Για ένα αυγό 5 μήνες φυλάκιση !!
    Για τα εκατομμύρια που κατέκλεψε το συνδυκάτο του εγκλήματος της βουλής όλοι αθώοι !!
    Ηθικό συμπέρασμα ???
    ΚΛΕΨΕ ΠΟΛΛΑ, ΦΟΡΑ ΓΡΑΒΑΤΑ, ΜΠΕΣ ΣΕ ΚΟΜΜΑ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Θα πρότεινα να ξεκινήσεις συλλογή υπογραφών από πολίτες και εργαζόμενους αυτής της χώρας που θεωρούν δίκαιη την αγανάκτησή σου και άδικη τη δικαστική απόφαση. Χιλιάδες από εμάς θα υπογράψουμε με όλη μας την καρδιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Γιατί δεν λες κοπελιά ότι ζήτησες ΕΦΕΣΙΜΗ ποινή εξου και οι 5 μήνες ; Οπότε σταμάτα τους ηρωισμούς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΞΥΠΝΗΣΕΣ !!!
    Η αναφορά στον προηγούμενο !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Ωραία απάντηση 8.20 ! Η ηρωίδα ζήτησε εφέσιμη ποινή, στον δεύτερο βαθμό θα πέσει λογικά η ποινή και θα μιλάει για νίκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Ρε κάφροι !!! Για ποια νίκη και ηρωισμό μιλάτε? Τί θέλατε? Να τιμωρηθεί η κοπέλα που είχε το θάρρος να πετάξει ένα αβγό σε ένα προδότη και τσιράκι της τρόικας που αντί να κρυφτεί είχε το θράσος να κάνει και μήνυση? Όταν ανέχεστε να κυκλοφορούν ακόμα ελεύθεροι και ατιμώρητοι όλοι οι εγκληματίες που κατέκλεψαν την χώρα και την οδήγησαν στην καταστροφή? Τί δικαιοσύνη επιτέλους θέλετε? Είστε αξιολύπητοι !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Πέστα (12 Οκτωβρίου 2011 10:29 μ.μ.)! Πέστα!
    Και να σε συμπληρώσω ότι η Μαρίνα ήταν μόνη της όταν πέταξε το αυγό. ΜΟΝΗ ΤΗΣ! Δεν κρυβόταν πίσω από το πλήθος. Δεν είχε μαζί της ομάδα υποστήριξης, όταν το πέταξε. Πήγε μόνης της και αντιμετώπισε ένα "κύριο" περικυκλωμένο από τους μόνιμους μπράβους που εμείς πληρώνουμε για να τον φυλλάσουν μην μας πάθει τίποτα. Περικυκλωμένο από μόνιμους μπράβους της αστυνομίας, την στιγμή που θα ήταν πολύ πιο χρήσιμοι να ποιάσουν κανένα κλέφτη που έχει γίνει ο φόβος και ο τρόμος των πολιτών αυτής της χώρας.

    Πήγε μόνη της, ξέροντας ότι θα την ποιάσουν και θα την στείλουν κατευθείαν στην φυλακή. Για να μην πω ότι ήταν και σίγουρη ότι θα φάει και το ξύλο της χρονιάς της που τόλμησε και πέταξε αυγό στον μέγα και τρανό βουλευτή και υφιπουργό ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ, το τονίζω, κ. δοσίλογο Όθωνα.

    Είχε πολύ περισσότερο θάρρος από πολλούς μας. Και βάζω και τον εαυτό μου, παρόλο που εάν τον πετύχω, τον αλύτη, ελπίζω να βρω το θάρρος της Μαρίνας να του πετάξω όχι αυγό... αλλά σκουπίδια. Γιατί μόνο για τα σκουπίδια είναι.

    Και αυτό το λέω επώνυμα.
    Παυλάκη Κυριακή
    Ρέθυμνο

    ΥΣ: Και για όσους αναρωτιούνται, είμαι ένα από τα κορόιδα που ψήφιζα ΠΑΣΟΚ και ψήφισα και τον ίδιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΞΟΡΚΙΚΟΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΜΕ ΞΟΡΚΙΑ ΑΓΑΠΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΕΡΩΤΗ ΣΟΥ ΜΕΤΑ ΤΟ ΧΩΡΙΣΜΟ/ΔΙΑΖΥΓΙΟ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΕΛΠΙΣΤΗ! ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: DR WALE ΣΕ WHATSAPP/VIBER: +2347054019402 ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΡΘΟΓΡΑΦΟΣ ONLINE ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ 100% ΕΓΓΥΗΣΗ..
    Μετά από έξι χρόνια γάμου με τον σύζυγό μου, ο σύζυγός μου άρχισε να βγαίνει με άλλα κορίτσια και να μου δείχνει ψυχρή αγάπη, σε αρκετές περιπτώσεις με απειλεί να χωρίσει αν τολμήσω να τον ρωτήσω για την σχέση του με άλλα κορίτσια, ήμουν εντελώς συντετριμμένος και μπερδεύτηκα μέχρι που ένας παλιός μου φίλος μου είπε για έναν ξόρκι στο Διαδίκτυο DR WALE που βοηθά τους ανθρώπους με το πρόβλημα της σχέσης και του γάμου τους μέσω των δυνάμεων της αγάπης Spells. Όταν επικοινώνησα με τον DR WALE, μου είπε όλα όσα έπρεπε να κάνω και εγώ ακολούθησα όλες τις οδηγίες που μου έδωσε και έκανα ό,τι μου ζήτησε. μετά από μερικές εβδομάδες που έχουν περάσει όλα άρχισαν να αλλάζουν για το καλό μου τώρα έχει σταματήσει να βγαίνει με κορίτσια και είναι μαζί μου για τα καλά και στα αλήθεια. Επικοινωνήστε με τον DR WALE για το πρόβλημα της σχέσης ή του γάμου σας.
    Εδώ είναι η επαφή του..
    WhatsApp /Viber: +2347054019402 ή
    drwalespellhome@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή