Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Εγώ ήμουν η αυγοβόλος


Προβληματίστηκα αν θα έπρεπε να συνεχίσω αυτή την ιστορία αυγοβολής που έλαβε χώρα ένα κυριακάτικο πρωινό (25/9/2011) στη μαρίνα Ρεθύμνου με δράστρια εμένα και θύμα τον κ. Όθωνα, βουλευτή Ρεθύμνου και υφυπουργό Δήθεν Προστασίας του Πολίτη. Αλλά φαίνεται πως τη συνεχίζει ο ίδιος ο κ. Όθωνας έχοντας υποβάλει μήνυση εναντίον μου για προσβολή της τιμής του (και επιπλέον δηλώνοντας παράσταση πολιτικής αγωγής για χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης εν ολίγοις επιφυλάσσεται να μου ζητήσει χρήματα στο μέλλον!!!). Προβληματίστηκα επίσης για το ύφος που θα ήθελα να έχει ένα τέτοιο κείμενο: χιουμοριστικό ή σοβαρό; Η υπόθεση έχει και τα δύο, επομένως το ίδιο θα συμβεί και στο κείμενο.

Την Κυριακή το πρωί ο κ. Όθωνας ήρθε να μας μιλήσει για την αξία του ποδηλάτου στη ζωή μας! Ενώ καταποντίζεται η χώρα, ο εκπρόσωπος του Ρεθύμνου θεώρησε ότι αυτός ήταν ο καταλληλότερος τρόπος να πλησιάσει τους ψηφοφόρους του σε αυτές τις δύσκολες ώρες που κρίνεται η αξιοπιστία της κυβέρνησης. Ίσως βέβαια να ήταν όντως ο καταλληλότερος να το κάνει, καθώς μας έχουν κάνει τη ζωή ποδήλατο. Ίσως ήγγικεν η ώρα να αναβαθμιστεί ο ρόλος του ποδηλάτου στη ζωή μας, γιατί σύντομα δεν θα υπάρχουν λεφτά για βενζίνη και για τέλη κυκλοφορίας. Θεώρησα τουλάχιστον προκλητική αυτή την επιλογή του η οποία και προκάλεσε τη δική μου αντίδραση. Και είπα αφού μπήκα στο χορό να χορέψω λίγο ακόμη. Άλλωστε εγώ δεν έχω τίποτα για να το χάσω.

Την Κυριακή πέρασα οχτώ ώρες στο κρατητήριο λόγω αυγοβολής! Και ο κ. Όθωνας που κατ’ εξακολούθηση πνίγει το Σύνταγμα στα χημικά δεν έχει περάσει ούτε μία ώρα στο κρατητήριο για πρόκληση σωματικής και ψυχικής βλάβης σε βάρος χιλιάδων πολιτών που διαδηλώνουν ενάντια στην ψήφιση μέτρων και νόμων που υποβαθμίζουν περαιτέρω τη ζωή, την εργασία και την αξιοπρέπειά τους. Χημικά που αποδεδειγμένα έχουν κριθεί καρκινογόνα και απαγορεύονται σε καιρό πολέμου, επιτρέπονται σε καιρό ειρήνης. Και στατιστικά η δήθεν σοσιαλιστική και δήθεν δημοκρατική κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει κάνει κατάχρηση χρησιμοποιώντας τα πλέον σχεδόν σε κάθε πορεία. Γιατί άραγε δεν υπάρχει αυτεπάγγελτη έγκληση κατά παντός υπευθύνου για εμπρόθετη πρόκληση σωματικών και ψυχικών βλαβών από ξυλοκόπημα και χρήση χημικών; Γιατί πέρασα εγώ λόγω αυγοβολής οχτώ ώρες στο κρατητήριο κι εκείνος καμία; Είναι γνωστό ότι μια μάσκα αυγού ωφελεί το τριχωτό της κεφαλής. Από την άλλη τα δακρυγόνα και τα κλομπ καθόλου!
Θίχτηκε ο κ. Όθωνας γιατί τον αποκάλεσα προδότη και δοσίλογο. Την ίδια ώρα προσπαθεί να μας πείσει ότι όπως το ποδήλατο έτσι και τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση είναι αναγκαία. Μήπως επιπλέον ψεύδεται ο κ. Όθωνας; 

Όπως ομολογείται στις εκθέσεις της Τράπεζας της Ελλάδος (Έκθεση του Διοικητή για το 2010 και έκθεση για τη Νομισματική Πολιτική 2010-2011), για να μείνουμε στα καθ’ ημάς και να μην παραπέμψω στις εκθέσεις του ΔΝΤ, της Ε.Ε και του ΟΟΣΑ, η ένταση της οικονομικής κρίσης, της μείωσης των εισοδημάτων και της τεράστιας αύξησης της ανεργίας που βιώνει η συντριπτική πλειονότητα των κατοίκων αυτής της χώρας είναι αποτέλεσμα των μέτρων που πήρε η κυβέρνηση, δηλαδή της πολιτικής βούλησης να δημιουργηθεί ύφεση για να γίνει η «εσωτερική υποτίμηση», όπως λένε οι οικονομολόγοι. Η δημιουργία ύφεσης λοιπόν είναι μια πολιτική απόφαση της κυβέρνησης με όλες τις τραγικές συνέπειες που έχει για τον πληθυσμό αυτής της χώρας. Μήπως λοιπόν τα κοσμητικά που απέδωσα στον κ. Όθωνα εκείνο το κυριακάτικο πρωινό δεν εμπίπτουν στην κατηγορία της εξύβρισης αλλά συνιστούν χαρακτηρισμούς που περιγράφουν την πραγματικότητα, και ίσως θα μπορούσα να κριθώ ακόμη και επιεικής; Και τελικά, όταν μιλάμε για δημόσια πρόσωπα, πού σταματάει η κριτική και πού αρχίζει η εξύβριση; Μήπως η μήνυση που μου κατέθεσε ο κ. Όθωνας αποσκοπεί σε φίμωση οποιασδήποτε κριτικής θα μπορούσε να ασκηθεί στην κυβέρνηση; 

Γεννήθηκα στην Αθήνα πριν 33 χρόνια κι έχω ζήσει σχεδόν όλη μου τη ζωή στην Ελλάδα (με κάποια μικρά διαλείμματα στο εξωτερικό). Δεν ξέρω γιατί υπερτονίστηκε η κυπριακή μου καταγωγή και γιατί θεωρήθηκα ξένη, την ίδια στιγμή που υπάρχει όλη αυτή τη φιλολογία περί αδελφότητας Ελλήνων και Κυπρίων με την ευκαιρία της εξόρυξης του φυσικού αερίου. Έγιναν ξένοι οι «αδερφοί»; Άραγε πώς μπορεί να θεωρηθεί ξένος οποιοσδήποτε εργάζεται, δημιουργεί και προσπαθεί να ζήσει τη ζωή του με αξιοπρέπεια σε οποιοδήποτε τόπο; Ποιος τους έχει βάλει αυτούς τους διαχωρισμούς και γιατί; Ποιους τελικά ωφελούν;

Είχα την ευτυχία να σπουδάσω Ιστορία στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Και είχα ακόμη μεγαλύτερη ευτυχία να συνεχίσω για μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Κρήτης στο οποίο κάνω το διδακτορικό μου. Έχω την τύχη να γνωρίσω εξαιρετικούς επιστήμονες που εργάζονται στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και έχουν δημιουργήσει ιδανικές συνθήκες για σπουδή, έρευνα και διάλογο. Η κυβέρνηση στην οποία έχει νευραλγική θέση ο κ. Όθωνας έχει κρίνει τους καθηγητές μου αναξιόπιστους, τους φοιτητές που αγωνίζονται ενάντια στην κατάργηση του πανεπιστημίου μειοψηφίες. Και ο κ. Όθωνας ως βουλευτής Ρεθύμνου όφειλε να γνωρίζει ότι το Πανεπιστήμιο Κρήτης είχε κάνει συγκεκριμένες προτάσεις για το νέο νόμο πλαίσιο που αγνοήθηκαν παντελώς. Ψεύδεται η αρμόδια υπουργός ότι δεν της έγιναν προτάσεις. Ψεύδεται ότι έκανε διάλογο. Για το δικό μας πανεπιστήμιο την παραπέμπω στην ιστοσελίδα του, στην περίπτωση που λόγω φόρτου εργασίας πέταξε κατά λάθος το αντίτυπο που της απεστάλη. Άλλοι είναι αναξιόπιστοι και κατασπαταλούν το δημόσιο χρήμα και όχι οι πανεπιστημιακοί δάσκαλοι.

Όντως υπάρχουν παρατυπίες και όντως υπάρχει σε αρκετές περιπτώσεις παράβαση δεοντολογίας. Μήπως όμως θα καταργούσαμε όλη τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση επειδή υπάρχουν τριάντα κακοί καθηγητές; Η βουλή έχει συντριπτικά μεγαλύτερο ποσοστό ανάξιων βουλευτών από το αντίστοιχο ανάξιων καθηγητών στα πανεπιστήμια. Τι κάνουμε σε αυτή την περίπτωση άραγε; Το ελληνικό πανεπιστήμιο είναι ίσως ο μόνος πραγματικά δημοκρατικός κρατικός θεσμός. Κανένας λειτουργός του δεν είναι διορισμένος, κανένα όργανό του δεν έχει την απόλυτη εξουσία και κάθε όργανο ελέγχεται από άλλα. Και ως δημοκρατικός θεσμός έχει όλα τα προβλήματα που έχει μια δημοκρατία. Μήπως τελικά έχουν με τη δημοκρατία πρόβλημα οι κ. βουλευτές που το ψήφισαν καταργώντας την στο ελληνικό πανεπιστήμιο;

 Ο δήμαρχος Ρεθύμνου (με τον οποίο είμαστε παλιοί γνώριμοι) ειρωνεύτηκε λέγοντας ότι είμαι 33 χρονών φοιτήτρια και αυτό τα λέει όλα. Ακόμη κι έτσι να ήταν, προς τι η ειρωνεία κ. Μαρινάκη; Ποιο είναι τελικά το πρόβλημα που δημιουργούν οι αποκαλούμενοι «αιώνιοι» φοιτητές; Πότε υπήρξε μια πολιτική υποτροφιών στο ελληνικό πανεπιστήμιο για να μπορεί το κράτος να μας βάλει χρονικό όριο στις σπουδές μας; Σε τι επιβαρύνει κάποιος που συνεχίζει να σπουδάζει όταν μετά τα έξι χρόνια φοίτησης δεν δικαιούται καμία απολύτως φοιτητική παροχή; Πιάνει χώρο στα αμφιθέατρα άραγε; Ας σταματήσει επιτέλους αυτή η συζήτηση που αποπροσανατολίζει τον κόσμο από τα πραγματικά και υπαρκτά προβλήματα του πανεπιστημίου. Δεν είναι ντροπή ούτε βάρος κάποιος που σπουδάζει πολλά χρόνια κάνοντας και άλλα πράγματα στη ζωή του. Άλλα είναι ντροπή και βάρος.

Η κυβέρνηση στην οποία έχει νευραλγική θέση ο κ. Όθωνας, με έχει χαρακτηρίσει λοιπόν αναξιόπιστη και επιπλέον κλέφτρα. «Μαζί τα φάγαμε», είπε ο κ. Πάγκαλος, και αναίσχυντα συνεχίζει να υποστηρίζει τη δήλωσή του μην έχοντας ανακαλέσει. Ο κ. Όθωνας συμφωνεί, καθώς δεν έσπευσε να υπερασπίσει την εντιμότητά μου. Μήπως δεν ξέρει λοιπόν ότι δεν έχω κανένα περιουσιακό στοιχείο; Ότι δουλεύω από τα 23 μου και έχω δύο μήνες ένσημα; Ότι ζω με 400 ευρώ το μήνα γιατί έχω προσπαθήσει να δουλεύω στο αντικείμενο που έχω σπουδάσει;
Μου το έχει πει ο κ. Όθωνας και η κυβέρνησή του: οι ανθρωπιστικές επιστήμες δεν είναι απαραίτητο συστατικό ενός πολιτισμού. Δεν παράγουν πολιτισμό. Ποιος σπουδάζει πλέον ιστορία, κοινωνιολογία, αρχαιολογία, ανθρωπολογία και όλα τα συναφή; Μήπως είμαστε περιθωριακοί και ρομαντικοί όλοι εμείς που θεωρούμε ακόμη αυτά τα αντικείμενα σημαντικά; Είναι πολυτέλεια μου λέει ο κ. Όθωνας και να τα παρατήσω. Ίσως και να μην έχει άδικο. Αλλά δεν είχα ποτέ περισσότερα για να τα επιθυμώ. Και προτιμώ να ζήσω τη μικρή ζωή μου με αξιοπρέπεια χωρίς να υπακούω στις προσταγές τις αγοράς. Θα αναγκαστώ βέβαια γιατί πλέον τα περιθώρια στενεύουν και με ωραίες ιδέες δεν γεμίζει το τσουκάλι. Μα όσο μπορώ θα αντισταθώ και θα συνεχίσω το διδακτορικό μου και ας ξέρω πως ποτέ δεν θα καταφέρω να ασχοληθώ με την έρευνα παρόλο που θα μπορούσα να είμαι καλή (να επισημάνω ότι όλα τα ερευνητικά ιδρύματα της χώρας είναι υποψήφια για την εφαρμογή του μέτρου της εργασιακής εφεδρείας). Με καταδίκασε σε δυσπραγία βλέπετε ο κ. Όθωνας και η κυβέρνηση στην οποία συμμετέχει, παρόλη την επιθυμία μου να προσφέρω. Έχει μειώσει το αντικείμενό μου, τη δουλειά μου, το μέλλον μου. Μου έχει απαγορέψει να ονειρεύομαι. Έχει φορτώσει στην πλάτη μου ένα χρέος με το οποίο δεν έχω καμία σχέση. Και επιπλέον μου έχει κάνει μήνυση γιατί του πέταξα ένα αυγό, επιφυλασσόμενος να μου ζητήσει ακόμη και χρηματική ικανοποίηση!

Ο κ. Όθωνας σε δηλώσεις του προεκλογικά έλεγε, όπως και ο κ. πρωθυπουργός, ότι λεφτά υπάρχουν. Άραγε πραγματικά δεν ήξερε; Και αν ναι, μετά που έμαθε γιατί δεν παραιτήθηκε ως όφειλε ζητώντας τη διενέργεια εκλογών για την ανανέωση της εντολής του λαού που δεν ψήφισε την τωρινή κυβέρνηση για αυτά που κάνει. Ο κ. Όθωνας είναι μέλος μιας παράνομης κυβέρνησης που συνεχίζει να βρίσκεται στην εξουσία υπό την απειλή δακρυγόνων, απολύσεων, μειώσεων των μισθών, ανεργίας, λογοκρισίας και μηνύσεων για αυγοβολή. Αν είχε τη στοιχειώδη ευθιξία θα έπρεπε να έχει παραιτηθεί εδώ και καιρό.

Και να μη μου πει ότι είμαι υποκινούμενη από τίποτα σκοτεινές και αόρατες δυνάμεις. Ούτε τα στρουμφάκια ούτε οι τζεντάι βρίσκονται πίσω μου. Καιρό τώρα υπάρχει αυτή η παραφιλολογία ότι όσοι δεν ανήκουμε σε συγκεκριμένες πολιτικές ομάδες είμαστε κατευθυνόμενοι.  Ούτε κατευθυνόμενοι είμαστε ούτε πιόνια. Ζούμε, βλέπουμε, κρίνουμε, αποφασίζουμε και δρούμε.
Όταν είπα ότι ήθελα να γράψω αυτό το κείμενο, φίλοι με παρότρυναν να το ξανασκεφτώ. Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη είναι αυτός και όχι παίξε γέλασε. Μπορεί να με βλάψει από την υπερβολική του επιθυμία να με προστατεύσει. Μα στοιχείο απαραίτητο μιας υγιούς δημοκρατίας δεν είναι και η κριτική και ο διάλογος; Επιτρέπει ακόμη το διάλογο η κυβέρνηση; Ή η μοναδική απάντηση στις αγωνιώδεις εκκλήσεις των κατοίκων της Ελλάδας για διάλογο απαντώνται με κλομπ και δακρυγόνα; Ο δικός μας διάλογος με τον κ. Όθωνα θα κριθεί στο δικαστήριο. Αν βέβαια καταδεχτεί να παραβρεθεί στην εκδίκαση της μήνυσης που μου έχει καταθέσει. Μήπως δεν αντέχουν οι πολιτικοί μας στην κριτική; Μήπως πρέπει να φοβόμαστε για κυρώσεις όταν δικαίως –όπως παραδέχεται και ο ίδιος– διαμαρτυρόμαστε και ασκούμε κριτική; Μήπως ήδη φοβόμαστε και δεν μιλάμε; Και μήπως αυτός ο φόβος δεν αρμόζει σε δημοκρατικά καθεστώτα; Μήπως τότε έχουμε πλέον άλλο πολίτευμα; Ολιγαρχία; Δικτατορία;

Τέλος να κλείσω με μια ερώτηση που μου κάνουν δημοσιογράφοι. Με ρωτούν αν θα το ξαναέκανα. Είμαι υπόδικη για πράξη που έχω ήδη κάνει, παραδεχτεί και αναλάβει τις ευθύνες. Αυτή είναι ερώτηση για δημοσκόπηση. «Τι θα κάνατε σε έναν υπουργό αν σας δινόταν η ευκαιρία να του κάνετε κάτι;» Σε καμιά περίπτωση δεν προτείνω την αυγοβολή ως πολιτική στάση και μορφή κοινωνικού αγώνα! Και πραγματικά δεν ξέρω πώς πρέπει να αντιδρώ όταν με σταματάει κόσμος στο Ρέθυμνο και μου δίνει συγχαρητήρια, τη στιγμή που θεωρώ πως έχω κάνει πιο αξιόλογα πράγματα από το να πετάξω ένα αυγό και δεν έτυχαν ανάλογης υποδοχής! Για μένα το θέμα θεωρείται λήξαν. Οι καιροί που ζούμε είναι πάρα πολύ δύσκολοι και οι επιλογές που έχουμε είναι θαρρώ δύο: ή θα συνεχίσουμε να στρεφόμαστε ο καθένας εναντίον όλων των άλλων ή θα οικοδομήσουμε σχέσεις αλληλεγγύης και να αγωνιστούμε μαζί για ένα παρόν με ποιότητα (και όχι επίφαση αφθονίας με διακοποδάνεια). Κι ας αρχίσουμε με τη μαζική άρνηση πληρωμής του κεφαλικού φόρου (εισφορά «αλληλεγγύης» θα μπορούσε να ονομαστεί μόνο αν προοριζόταν για ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, και κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει). Η ζωή μας είναι πολύ μικρή για να μην τη ζούμε με αξιοπρέπεια...

Μαρίνα Δημητριάδου
ιστορικός

Υ.Γ. Για να αποσαφηνίσω αυτό το σημείο στα βίντεο που συμβάλλει στη φαιδρότητα του όλου επεισοδίου, το «ωχ σόρρυ» που ακούγεται δεν απευθύνεται προφανώς στον κ. Όθωνα, αλλά σε έναν κύριο που βρισκόταν πίσω του και ίσως «έφαγε» το δεύτερο αυγό. Αν τον πέτυχα, του ζητώ ειλικρινά συγγνώμη. Και κάτι τελευταίο. Στην κατ’ ιδίαν συνομιλία μας με τον κ. υπουργό, το μόνο που με ρώτησε ήταν αν χρειάζομαι ψυχολόγο και τίποτε άλλο. Αυτή ήταν «η συζήτηση σε πολύ καλό κλίμα» που ακολούθησε το περιστατικό, σύμφωνα με το σχόλιο του κυβερνητικού εκπροσώπου. Τα σχόλια δικά σας.

281 σχόλια:

  1. Γεια στα χερια σου κοπελια και πολλα μπραβο για το θαρρος σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχω γράψει εδώ και καιρό αυτό
    Γιαούρτια Vs επιχειρήματα
    Από εμένα ένα μπράβο και να προσέχεις.
    Θα προσπαθήσουν με τη δική σου υπόθεση να τρομάξουν τους υπόλοιπους.
    Αν είχαμε περισσότεροι το θάρρος σου τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ καλώς ξηγήθηκες,
    μα έπρεπε στην... μάπα!!!
    -τ' αυγό να τον πετύχαινε-,
    ετούτονά τον βλάκα!!!

    Βο(υ)λευτές
    http://g-agios.blogspot.com/search/label/%CE%92%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%AD%CF%82

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σε ρώτησε ο υπουργός εάν χρειάζεσαι ψυχολόγο; Πόσο απίθανο είναι το θράσος του υπουργού αλήθεια; Τόση υποκρισία προφανώς - που κουβαλάει αυτός και όλοι οι όμοιοι του - χρειάζεται και την αντίστοιχη στήριξη, που μόνο από το ΘΡΑΣΟΣ της εξουσίας μπορεί να πηγάσει.
    Ας τολμήσει ο υπουργός και ο κάθε υπουργός να συναναστραφούν τον κόσμο χωρίς τους μικρούς στρατούς τους, και θα δούμε ποιοί θα χρειαστούν τον ψυχολόγο μετά.
    Συγχαρητήρια για τη πράξη σου και το θάρρος σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ωραιο στυλ στην αυγοβολη εχεις κοπελια. :) :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θα αναδημοσιεύσω , με την άδεια σου ελπίζω , το κείμενο στο ιστολόγιο μου. Oχι γιατί συμφωνώ με την αυγοβολή ως πράξη αυτή καθεαυτή ( αν και δε γνωρίζω πως θα αντιδρούσα επιτόπου και εγώ ) , αλλά γιατί το κείμενο σου αυτό είναι άξιο προσοχής. Να προσέχεις...

    Παπούλης ( Papoylis.wordpress.com )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εξαιρετική ενέργεια. Ακόμα καλύτερα θα ήταν να μπορούσαμε να περάσουμε μαζικά από την αυγοβολή στον πετροβολισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μπράβο σου για όλα, για την πολιτεία σου, για την πράξη σου, για το κείμενο. Βάλε παραπομπή twitter στο blog

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αν και θύλη, έχεις μεγαλύτερα @ρχίδια από πολλούς ανδρες που ξέρω. όχι για το αυγό.Αλλά που κράτησες έντιμη στάση στον εαυτό σου να εκφραστεί (έστω και έτσι) όταν χρειάστηκε.Μόνο άνθρωποι που δεν χρωστάνε σε κανένα, αντιδρούν έτσι αυθεντικά.Και πάλι εύγε. Ένας στρατιωτικός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Θέλεις να παντρευτουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Συγχαρητήρια από εμένα, ως πρώτο σχόλιο μου εδώ. Τους λοιπούς σχολιασμούς μου, έχω κάνει στο facebook.
    Δημήτρης Τζανακάκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. respect! Μπράβο σου! Να αγιάσει το χέρι σου! Σύντομα τα αυγά θα είναι πέτρες και γυαλί στα κεφάλια τους. Τόσο μίσος δεν ένιωθα ποτέ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. θάπρεπε να το ξέρουν όλοι αυτοί οι διεστραμμένοι της Βουλής και των κομμάτων, ότι όταν "βιάζουν" κατ' εξακολούθηση την Ελλάδα, μόνο βία θα περιμένουν από τους πολίτες. το αυγό και τα γιαούρτια είναι η πιο ήπια βία από εκείνη που τους αξίζει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Όπως είπα και σε έναν κοινό μας γνωστό, ελπίζω να μην εξαντλήσει την αυστηρότητά του σε εσένα αυτό το πληγωμένο σύστημα. Ελπίζω τα επόμενα αυγά να τα φάμε παρέα ομελέτα μαζί με κανένα τσιπουράκι ενώ κουβεντιάζουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Παρολο που διαφωνω με τετοιου μορφης αγωνα ευγε για το Θαρρος σου . Οσο για τον Οθωνα καλο θα ηταν αυτος και η κυβερνηση του να μην μας προκαλουν αλλο με φανφαρες και γιορτες και να ξεκουμπιστουνε να πανε και αυτοι , μαζι με τα υπολοιπα λαμογια τις βουλης στο χιλιοντοδιαολο .Η δε δηλωση του υπουργου περι αγνωστης παγκοσμιως το μονο που μου προκαλει ειναι αηδια και με αυτην δυναμιτιζει το κλιμα εναντιον των ξενων που ζουν στην χωρα μας (οταν δεν σεβεσαι τον ελληνα θα σεβαστεις τον ξενο )....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. μπραβο μπραβο αλλα να δουμε ποσοι θα παρευρεθουν στις 10 του οκτωβρη .. εγω ειμαι κοντα και θα ερθω να σε στηριξω ..

    Θοδωρης Βαρδαξης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. O ALHTHS!!!!!!!!......KOPELIA MAZI SOU!!!!11

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. καλα το εκανες μπραβο σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Geia sta xeria sou!! Pouthena na min mporoun na stathoun ta lamogia!! Ennoia sou k an dn aposyrei tin minisi tin mera tou dikastiriou 8a exei yliko gia polles omeletes!!! i allileggyi mas einai dedomeni!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Το αναδημοσίευσα εδώ:
    http://math-telos-agras.pblogs.gr/2011/09/sygklonistiko-anoihth-epistolh-ths-gynaikas-poy-kerase-ayga-ton-.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΣΕ ΘΑΥΜΑΖΩ, ΕΚΑΝΕΣ ΠΡΑΞΗ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.ΚΥΡΙΩΣ ΟΜΩΣ ΣΕ ΘΑΥΜΑΖΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΖΩΗΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΟΥ.ΜΗ ΣΤΑΜΑΤΑΣ ΝΑ ΟΝΕΙΡΕΥΕΣΑΙ...ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Κράτα μας ενήμερους για τα της δίκης, ειδικά για όσους θα βρίσκονται στην Κρήτη (εκεί δε θα γίνει η εκδίκαση;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Μπράβο σου ...εξαιρετικό κείμενο και χαίρομαι που δεν το βάζεις κάτω... θέλει κότσια, τα έχεις κι όσο δύσκολο κι αν είναι προχωρησέ το! Όχι άλλος φόβος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Σπάμε το τείχος της σιωπής!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Mπραβο για την συμβολικη σου πραξη, αν και θα ηθελα το αυγο στην μαπα του..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Όπως μπορεί ο καθένας θα σταθεί πλάι σου. Δεν μπορεί να σου λέει ο άλλος "σου παίρνω τη δουλειά, σου κόβω τη σύνταξη, το μισθό, αλλά σε πάρακαλώ, ας είμαστε πολιτισμένοι".
    Μπράβο για το θάρρος σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Κοπελιά, σε συγχαίρω τόσο για την αυγοβολή όσο και για την αιτιολόγησή της, που τη βρίσκω απόλυτα τεκμηριωμένη! Ελπίζω όλοι εδώ που σου λέμε μπράβο τώρα, να είμαστε κατά το δυνατόν στο πλευρό σου και στα δικαστικά.
    Καλό κουράγιο - και πάλι μπράβο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Δεν μπορω να καταλάβω γιατί υπάρχει τέτοιος ρατσισμός απέναντι στα αυγά στρουθοκαμηλου.... Μπορεί να είναι πιο ακριβά αλλά και περισσότερη ουσία έχουν και σπάνε και πιο δύσκολα!

    Και πάλι μπράβο... ακόμα κι αν λες πως δε θα πρεπε.... εχω τους λόγους μου γενικότερα..... και δεν είναι μόνο το αυγό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. να ημουν κοντα σου να σου φιλησω τα χερια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Σε συγχαίρω που ακόμα επιμένεις να αντιστέκεσαι γράφοντας το αυγό με "υ" και τα πιόνια της εξουσία στα δικά σου ωάρια. Επειδή καθημερινά όλοι βρίσκομαστε σε απόσταση βολής από ανεύθυνους και αδιάφορους γραφειοκράτες και λαμόγια του κρατικίστικου μηχανισμού και κολώνουμε δείχνοντας έλεος, σε συγχαίρω που κατάφερες κ είδες κάτω από το ανθρώπινο σαρκίο, ότι δεν πρόκειται για Ανθρώπους αλλά για ζωντανά ρομπότ. ΕΜΕΙΣ θα σας τρελάνουμε και με τους δικούς ΣΑΣ κανόνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Μαζί σου συμπατριώτισσα. Θερμά συγχαρητήρια για τη στάση ζωής που κρατάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Μιλάς για ανθρωπιστικές επιστήμες και πετάς αυγά ως αντίδραση σε κάτι που θεωρείς άδικο; Και μετά λες πως διαφωνείς με την πράξη σου. Και μετά λες πως δεν το προτείνεις ως λύση. Και μετά λες πως έχεις κάνει σημαντικότερα πράγματα στη ζωή σου.

    Χέσμένο τον έχω τον Όθωνα και την πολιτική του και το κόμμα του. Εσένα δεν έπρεπε να σ'έχω χεσμένη, αλλά έχεις χάσει τη μπάλα μάλλον. Αν ο πολιτισμός του Όθωνα είναι τα δακρυγόνα, ο δικός σου είναι τα αυγά. Και μπορεί ο κόσμος να σε συγχαίρει στον δρόμο (ο ίδιος κόσμος που ψήφισε τον Όθωνα και, μάλλον, θα τον ξαναψηφίσει και αυτόν και τον Μαρινάκη, όπως ψήφιζε επί δεκαετίες τον χουντοδήμαρχο Αρχοντάκη), αλλά εσύ είσαι μέλος της ακαδημαϊκής κοινότητας, το λαμπρό μέλλον του πνευματικού τοπίου της χώρας το οποίο, φευ, μυρίζει πλέον αυγουλίλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Το κείμενο σου είναι πολύ πιο "ισχυρό" (αν και μακροσκελές)από το "αυγό". Τι κρίμα όμως τα media διάλεξαν τι θα προβάλουν. Δεν διαφωνώ με τη κίνηση σου. Άλλωστε υπάρχουν πολλοί τρόποι να πετάμε "αυγά".
    Μήπως να τους εφαρμόσουμε όλους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Είμαστε μαζί σου Μαρίνα. Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας. Ας πορευθούμε επιτέλους όλοι μαζί ενάντια στους εξουσιαστές των ζωών μας.

    Σκατά στο Κράτος και τα Αφεντικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Όλα τα λεφτά !
    Πάνω απ΄όλα η πράξη σου και όλη η σύντομη παρουσία σου στο γυαλί (γράφεις εξαιρετικά), έδειξε ένα ευγενικό, βαθιά συνειδητοποιημένο άτομο, που αγωνιά για το μέλλον της πατρίδας του.
    ΕΥΓΕ.
    Μη λυγάς.
    Το περισσότερο που έχουν να σου κάνουν, είναι να προσπαθήσουν να σου σπάσουν τον τσαμπουκά.

    ΥΓ.: Είμαι λίγο μεγαλύτερος σου.
    Αλλά παίρνω το θάρρος να σε ρωτήσω:
    Έχεις δεσμό ; - έχω τρελαθεί μαζί σου -
    :-)

    ΜΠΡΑΒΟ. Θα προσπαθώ να μάθω κάθε τι νεότερο.
    Φυσικά αναδημοσιεύω το υπέροχο κείμενό σου, που δεν μασάει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Μια κίνηση αλληλεγγύης απέναντι σε μια κοινωνια που κοιμάται ... ακόμα ...
    Πολύ καλό το κέιμενο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Respect κούκλα! Θα δεχθεος και ήδη δεχθηκες απιστευτηη λάσπη απο το λαικιστικο σχεδόν φασιστικό πλέον ΠΑΣΟΚ αλλα είσαι παλικάρι!
    Καλά κουραγια και μην φοβηθεις να ζητήσεις βοήθεια απο το κόσμο θα σε στηρίξει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Ή ΕΜΕΙΣ Ή ΑΥΤΟΙ
    δεν φτάνουν για όλους τα αυγά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Μπράβο για την πράξη σου και συγχαρητήρια για το κείμενο σου!

    Χρήστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Άξια και στην πράξη αλλά και στη θεωρία!
    το έχω ήδη προωθήσει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ ! ΤΙ ΣΟΥ ΕΦΤΑΙΞΕ ΤΟ ΑΓΕΝΝΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΑΚΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Κ. Όθωνα τώρα το κάνουν οι γενναίοι σε λίγο θα το κάνουν οι πεινασμένοι που δε θα τους ενδιαφέρουν οι συνέπειες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Ευχαριστώ για το κείμενό σου. Μερικές φορές πρέπει να κάνουμε και ένα διάλειμμα από τα μεγάλα της ζωής για να πετάξουμε και κανένα αυγό. Οι επιστήμονες δεν είναι οι γραφικοί τύποι που, κλειδωμένοι στα μπουντρούμια, γράφουν πραγματείες απομονωμένοι από τον περίγυρο. Αντίθετα, τους χαρακτηρίζει η περιέργεια και κυρίως η αγωνία για τα πάντα. Και για την επιστήμη, μα και για την κοινωνία και τον κόσμο ολάκερο.

    Όταν χρειάζεται, αυτή η αγωνία εκφράζεται και με κανένα αυγό. Είναι θέμα πρακτικό. Αν κάτι ντουβάρια σαν τον Όθωνα έπαιρναν από γράμματα, θα τους πετάγαμε κανένα δοκίμιο του Bertrand Russell. Επειδή όμως διάλεξαν να παίζουν στην "κατηγορία αυγού", ας μην έχουν τώρα παράπονο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Μαρίνα μαρίνερε τον στη μαρίνα..Η παρήχηση αυτή δεν αγγίζει το λυρισμό της ίδιας σου της πράξης..φιλιά συντρόφισσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Oταν σε κτυπούν με σφαίρες, δεν απαντάς με λουλούδια.
    Το λοιπόν, τέρμα οι αβρότητες!
    (το μπράβο είναι λίγο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Προς Aνώνυμο 28 Σεπτεμβρίου 2011 12:55 π.μ. Μύρισε Σωτίλα Τριανταφυλλίλα ανεγκεφαλοφασιστίλα.

    Μαρίνα έκανες το αυτονόητο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Κράτα τα αυγά γιατί σε λίγο θα πεινάμε. Με τις πέτρες πρέπει να τους πάρουμε τους αλήτες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Αυτο το αυγο ολοι θελαμε να το ριξουμε. Μερικες φορες και στον ευατο μας, ειδικα οταν δεχομαστε ρουσφετια.

    Λυπαμαι που δεν θα ειμαι στο Ρεθυμνο στις 10 Οκτωβρη να υποδεχθω τον εναγοντα εξω απο το δικαστηριο με μια ντουζινα φρεσκα πρωινα απο το κοτετσι της θειας μου. Το μυνημα που θα ηθελα να δωσω στο ρουσφετομιζοκρατουμενο πολιτικο μας συστημα ειναι: "Ενος αυγου, μυρια επονται!".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Αν δεν σπασουμε αυγα, δεν θα γινει ομελετα!

    Μπραβο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Αν πετάς αβγά, δέξου και τις συνέπειες χωρίς κλάψα.

    [Και αν στα 33 δεν έχεις τελειώσει το ρημάδι το διδακτορικό, μάλλον δεν σου φταίει το σύστημα].

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Που την είδες την κλάψα ρε αποπάνω;

    Το ότι συνέχιζε να του πετά και 2ο αυγό παρά που της όρμισαν οι σωματοφύλακες και ο ίδιος (2-3 άτομα εναντίον μιας γυναίκας) σου φαίνεται κλάψα;

    "Και αν στα 33 δεν έχεις τελειώσει το ρημάδι το διδακτορικό, μάλλον δεν σου φταίει το σύστημα"

    Βλακώδες επιχείρημα. Ξέρεις (ή μάλλον δεν ξέρεις) οι μεταπτυχιακές σπουδές δεν πάνε γραμμικά και συνεχόμενα, μπορεί να έχει δουλέψει η κοπέλα μετά το πτυχίο και να το ξεκίνησε μετά. Γραμμικά θα πηγαίνει προφανώς η δουλειά που βρήκες αμέσως μετά το πτυχίο σου (;) κρεμάμενος απ' τα @ρχ.. και γνωριμίες του πατέρα σου (βλ σύστημα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Αθ Αναγνωστόπουλε: προφανώς έχεις μπαμπά με πολλά λεφτά. Κι έτσι μάλλον δεν έχεις ζήσει ποτέ με 400 ευρώ το μήνα. Επίσης, αν εσύ κατάφερες να τελειώσεις το διδακτορικό πριν τα 33 σου, είχες επίσης, εκτόα από λεφτά, και μεγάλη γλώσσα. Ή μεγάλο δόντι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. μπραβο τα κέρδισες με τη βλακεία σου τα 15 λεπτά δημοσιότητας σου

    τώρα πίσω στη μίζερη πραγματικότητα σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. ola ta sxolia tairiazoun metaxy tous kaTI TREXEI EDW

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Συμφωνώ με την πράξη, διαφωνώ με το παραπάνω «μανιφέστο» που ακολούθησε την πράξη.....!

    Έπρεπε να αφήσεις την πράξη σου μιλήσει από μόνη της και όχι να την συνοδεύσεις με την δημοσίευση της παραπάνω «προκήρυξης».... δήθεν λόγω πιέσεων του κόσμου. Με τον δρόμο που επέλεξες δίνεις την εντύπωση ( πιθανών όχι λανθασμένα ) ότι αρέσκεσαι στην δημοσιότητα και πως νιώθεις ότι θέλεις να εξηγήσεις το γιατί.

    Προσωπικά δεν με αφορά τι κάνεις ή πια είσαι ή γιατί το έκανες, απλούστατα γιατί στο μυαλό κάθε πολίτη αυτής της χώρας ( όπως και στο δικό μου μυαλό ) η πράξη σου θα δώσει διαφορετικά μηνύματα και διαφορετικά νοήματα!

    Σου εύχομαι καλή τύχη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. OXI ΜΟΝΟ ΑΥΓΑ. ΚΑΙ ΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ. ΟΠΟΥ ΒΡΗΤΕ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΟΡΜΑΤΕ. ΕΓΩ ΣΤΟ ΕΞΕΙΣ ΘΑ ΕΧΩ ΠΑΝΤΑ ΕΝΑ ΜΑΖΙ ΜΟΥ. ΠΟΥ ΞΕΡΕΙΣ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. simfwnw mazi s anagnwstopoule.

    KOPELA , AUTA P KANEIS EINAI KARAGIOZILIKIA.OLOI DIAfWNOUME ME TOUS POLITIKOUS ALLA KSEREIS POIO EINAI TO THEMA???OTI ESU TOUS EKSELEKSES...

    OLOUS ESAS TOUS PSEUTOAGANAKTISMENOUS GT OLI I ELLADA TETOIOUS EXEI NA DW TI THA PSIFISETE STIS EPOMENES EKLOGES KAI EIMAI SIGOUROS OTI PALI TO PASOK KAI H ND THA VGEI...

    GIA NA MIN POLILOGW KLEINW MR TO OTI DEN XREIAZONTAI AUTES OI PRAKTIKES GT DEN ODHGOUN POUTHENA..MA POUTHENA...STIS EPOMENES EKLOGES THA TA POUME....FILAKIA EPANASTATES

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Αγαπητή κυρία Δημητριάδου,

    Έχετε, το δίχως άλλο, απόλυτο δίκιο! Ο κύριος Όθωνας ο ίδιος και η παράταξή του φταίνε για όλα (και για τα ρετιρέ του Δημοσίου και για την αδυναμία των αγροτών να τυποποιήσουν το ελαιόλαδο και για την παροιμιώδη ανικανότητα του κρατικού μηχανισμού και για τα μαύρα που παίρνουν οι καθηγητές σχολείου σε ιδιαίτερα και για την αμορφωσιά και διαφθορά των ελληνικών επιχειρηματικών (;) ελίτ και επειδή τα μεσαία στρώματα έχουν δεκαετίες να πληρώσουν φόρο που να αντιστοιχεί στο εισόδημά τους). Αρκεί λοιπόν η ανατροπή της σημερινής κυβέρνησης και όλα μέλι-γάλα! Σας προτείνω, ως εκ τούτου την ανατροπή της χούντας Κεφαλαίου-Κυβέρνησης-ΝΔ-ΛΑΟΣ-Δημοκρατικής Συμμαχίας-Δημοκρατικής Αριστεράς-Οικολόγων Πράσινων-ΕΕ-ΝΑΤΟ-ΟΟΣΑ-ΔΝΤ-Συμβουλίου της Ευρώπης-ΟΗΕ και την ανάθεση, με ρίψη νομίσματος, σε έναν εκ των Τσίπρα-Παπαρήγα της κατασκευής των χαρούμενων και πλούσιων γκουλάγκ του μέλλοντός μας, στα οποία θα εργάζονται σε καταναγκαστικά έργα δίπλα-δίπλα ο ΓΑΠ, ο Μάκης Ψωμιάδης και ο Πρόεδρος του Αρείου Πάγου ενώ, σε σκηνικό πλέον νόστιμο και παραδεισένιο, οι εργαζόμενοι θα έχουν -επιτέλους- απολαβές ύψους 1400€ και θα ατενίζουν αισιόδοξοι (σαν σε αφίσα μαοϊκών φραξιών της περιόδου του "Μεγάλου Άλματος Προς τα Μπρος") το μέλλον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Esy kai i Efi Thodi eiste mia trani apodeiksi oti stin Ellada to tipota ginetai eidisi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ . ΟΛΟΙ ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ .ΜΗΝ ΑΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΒΑΛΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΧΡΕΙΟΥΣ ΠΟΥ ΣΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΝ ΓΡΑΦΙΚΗ . ΓΡΑΦΙΚΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Αυτό αξίζουν τα ανεπάγκελτα λαμόγια που ξεπουλούν τη Χώρα. Μπράβο σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Συγχαρητήρια, όχι μόνον γιά το θάρρος και την ειλικρίνειά σας αλλά και γιά τις προτάσεις σας! Διαβάζοντας την επιστολή σας ένιωσα ότι αποτελεί απάντηση στην τόσο ευαίσθητη συνέντευξη στη ΝΕΤ του κ. Στέλιου Ράμφου όπου είπε μεταξύ άλλων (αντιγράφω από την Καθημερινή 28.09.11, άρθρο της Μαριας Κατσουνακη): «Χρειάζεται κάποιος να θεραπεύσει την ψυχή αυτού του τόπου. Η ψυχή είναι άρρωστη». ...Ποιος και πώς θα τη θεραπεύσει; «Να γίνουμε άνθρωποι με συνείδηση του άλλου», λέει ο Στέλιος Ράμφος.... Νέοι άνθρωποι σαν κι εσάς είναι αυτοί που θα θεραπεύσουν την ψυχή της Ελλάδας! Μπράβο.

    Ματούλα Σερέφα
    Λονδίνο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. αυτο! αυτο! αυτο ειναι σωστο! σφαλιαρες και κλωτσιες σε καθε υπουργο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Τι να πω .... Μπράβο για το θάρρος που έχεις εσύ και που δεν έχουμε εμείς! Μπράβο για το καθαρό μυαλό που έχεις . Λυπάμαι όμως όλους εμάς που δεν μιλάμε τελικά .... αφήνουμε τα πράγματα απλώς να εξελιχθούν, φοβούμενοι μην χάσουμε το μικρό καβούκι που έχουμε αποκτήσει , αγνοώντας τις αξίες της ζωής αλλά και της στοιχειώδους αξιοπρέπειας. Να είσαι καλά και να έχεις δύναμη σε ότι κάνεις στην ζωή σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. γιατί πρέπει να διαλέξω ανάμεσα στον ρουσφετοπολιτικό και την μπουρδοαυγοβολούσα; Είναι η ρήψη αυγού επιχείρημα; αποτελεί κριτική; Μας φώτισε το συγκεκριμένο περιστατικό για τα ρουσφέτια του κου πολιτικού στο Ρέθυμνο; Σε πληροφορώ πως όχι. Η υποκρισία του υφυπουργού πάει χεράκι με την δική σου υποκρισία αφου μας πληροφορείς ότι δεν θα υπακούσεις στις διαταγές της αγοράς αλλά η πράξη σου δείχνει ότι υπακούς τυφλά στη ψυχολογία της μάζας. Τέλος πάντων έκανες ένα λάθος, παραδέξου το και μετά ανέλυσε τους λόγους και τις περιστάσεις που σε ώθησαν. Μη προσπαθείς να αναδείξεις σε ηρωική αντιστασιακή πράξη μια πράξη βίας. Ακόμα ποιό θλιβερό είναι το γεγονός ότι σπουδάζεις φιλολογία. Δυστυχώς έχεις ήδη επιλέξει τη δύναμη της βίας αντί της δύναμης του λόγου και της νόησης. Σου εύχομαι να διευρύνεις τους στόχους σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Κέρδισες (όχι και τόσο επάξια) το τεταρτάκι δισημότητος που σου αναλογεί "ακαδημαϊκέ" κατ' όνομα και όχι κατ' ήθος. Η πράξη αυτή καθ' εαυτή δεν εξοργίζει. Εξοργίζει ο αφόρητα πληκτικός δεκάρικος και η τεράστια ιδέα γιά τον εαυτό σου. Καταντάς πιό πληκτική και από αυτό το ίδιο το θύμα σου. Και στο Βέλγιο υπάρχει η πασίγνωστη οργάνωση των entarteurs που έχουν εκτοξεύσει όχι αυγουλάκια της πλάκας αλλά τούρτες ολόκληρες σε ανθρώπους απείρως πιό σημαντικούς από τον ασήμαντο Οθωνα με οργάνωση και εκτέλεση σχεδόν στρατιωτική. Αυτό που τους διαφοροποιεί από κατι νούμερα σαν εσάς είναι ότι ουδέποτε πήραν τον εαυτό τους στα σοβαρά και φυσικά εξυπακούεται ότι δεν προσπαθούν να αντλήσουν κίβδηλο κύρος παριστάνοντας τους "ακαδημαϊκούς". Θλίψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Συγχαρητήρια και για την πράξη σου και για το κείμενο! Ας ξυπνήσουμε όλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Τα συγχαρητήρια μου για την πράξη και για την αιτιολόγησή της. Θεωρώ τουλάχιστον ατυχή την σπουδή του υφυπουργού να κάνει μήνυση και ακόμη ατυχέστερες τις δηλώσεις του. Αυτήν την ώρα στην Ελλάδα έχουμε ανάγκη από περισσότερες πράξεις αντίδρασεις και λιγότερους παρακεντέδες της εξουσίας, όπως το πασοσκόσκυλο δυο ποστ πιο πάνω που θεωρεί ότι όλοι φταίνε εκτος από την κυβέρνηση των δωσίλογων, σύγχρονων γερμανοτσολιάδων.
    Και αντίσταση ΤΩΡΑ, ΣΗΜΕΡΑ, όχι αύριο μεθαύριο που θα γίνουν εκλογές, διότι μέχρι τότε θα μας τα έχουν πάρει ΟΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. καλα του εκανες και μπραβο και μονο αυτα που ειπε μετα ο οθωνας καταλαβαμε ολοι - να εισαι παντα καλα και μεις μαζι σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. μπραβο βρε κοριτσαρα !!!!!!!!!!!!!
    καλα του εκανες.....ετσι θελουν ολοι....
    αλλα μονο δυο;
    παραπανω θελουν, να γεμισουν απο τη κορφη ως τα νυχια.....
    γιατι εμας μας εχουν γεμισει ολο μαλακιες και ψευτικα λογια τοσα χρονια.
    Μαζι σου........και που σαι....αν το ξανακανεις να σου στειλω και αυγα απο τον Πυργο....ειναι και κλουβια....τα φυλαμε για τους ντοπιους προδοτες.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟΥ ΕΡΙΧΝΕΣ ΑΥΓΑ ΑΠΟ ΦΡΓΚΟΚΟΤΑ ΝΑ ΤΟΥ ΕΣΠΑΓΕΣ ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. αγαπητη κυρια δημητριαδου συγχαρητηρια....και μην το βαζεις κατω!!!!! θελει αρετη και τολμη....(εθνικος υμνος))!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Διαβάζοντας τα σχόλια ορισμένων ειλικρινά καταλαβαίνω γιατί καταντήσαμε εδώ που καταντήσαμε. Και όχι, δεν φταίει η αυγοβολή που φτάσαμε εδώ, αλλά κάτι άτομα που παρακολουθούν ιστολόγια περι της "Δημοκρατικής Συμμαχίας" και του λαμπρού δρόμου προς τον φιλελευθερισμό. Κάτι άτομα που την δημοσίευση απόψεων την θεωρούν "κλάψα" και συν τοις άλλοις μπορούν να κρίνουν για τον καθένα ποιό είναι ή δεν είναι το κατάλληλο ηλικιακό όριο να εκπληρώσει τις μεταπτυχιακές-ερευνητικές του σπουδές. Εύγε!

    Όσο για την πράξη αυτή καθεαυτή, καλά έκανε και πέταξε το αυγό. Και εγώ θα το πετούσα και ειλικρινά δεν κατανοώ την υποκρισία ορισμένων του στυλ: "Δεν συμφωνώ με την πράξη..." κλπ. Ίσα ίσα, το ακίνδυνο της πρόσκρουσης του αυγού στο κεφάλι αυτού του κυρίου αποδεικνύει το ότι δεν υπήρχε σκοπός πρόκλησης σωματικής βλάβης αλλά ήταν κίνηση που περισσότερο ήθελε να αποδείξει την αγανάκτηση του "δράστη" ως προς αυτό που αντιπροσωπεύει αυτός ο κύριος. Θα μπορούσε να είναι πέτρα, τουβλο, ρόπαλο, μολοτωφ ή οτιδήποτε άλλο αυτό που θα προσγειωνόταν πάνω του.

    Όταν αυτός ο κύριος είναι φυσικός και ηθικός αυτουργός άσκησης εκτεταμένης βίας κατά πολιτών, τότε βία θα πρέπει να αναμένει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Το λέγειν το έχεις, η επιχειρηματολογία επίσης φαίνεται να είναι απο τα δυνατά σου σημεία...μπορούσες να χρησιμοποιήσεις αυτά ΔΗΜΟΣΙΑ καλή ώρα...δεν νομίζω οτι ο τοπικός τύπος θα αρνούνταν μια δημοσίευση.... Τα δύο αυγά λοιπόν ήταν περιττά και μιας και η ιδεολογία σου είναι ανάλογη....αυτά τα δύο αυγά θα μπορούσαν στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε να ταίσουν δύο παιδιά που τα στερούνται! Επίσης, ελπίζω σε μερικά χρόνια να μην βρίσκεσαι πολιτικά στη θέση του κ. Όθωνα ανεξαρήτως παράταξης γιατί τότε άλλοι θα κουβαλάνε αυγά στις τσάντες τους που θα προορίζονται για εσένα και θα είναι πολλά... Σου εύχομαι να αξιοποιήσεις τις γνώσεις σου και να προσφέρεις στην κοινωνία κάτι παραπάνω απο δύο αυγά! καλή τύχη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Ε ρε Παπαδόπουλος που χρειάζεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. Ώστε εντελώς αυθόρμητα σου βγήκε ε? Απλά σου βρέθηκε ένα αυγό στην τσέπη και το έριξες. Μην το χρησιμοποιήσεις στην υπεράσπισή σου στο δικαστήριο, δεν θα το πάρουν καλά. Οσο λοιπόν ήταν προμελετημένο, τόσο πιό σοβαρό είναι το θέμα, και μην κάνεις την ανυπεράσπιστη και τη αδικημένη. Στην Κύπρο κάνετε τα ίδια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Για τα χημικά που λέει η κοπέλα ούτε ένα σχόλιο. Το αυγό τους πείραξε , αλλά άμα είσαι κότα, για το αυγό λυπάσαι!!! WAKE UP.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. Βαγγέλης Διπλ. Μηχανολόγος28 Σεπτεμβρίου 2011 στις 4:24 μ.μ.

    ΜΠΡΑΒΟ - ΜΠΡΑΒΟ - ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΜΠΡΑΒΟ

    κοπελιά χίλια συγχαρητήρια για την πράξη σου αλλά έπρεπες να του σβουρίξεις και μια σφαλιάρα να χασει το φως του ο μαφιόζος....

    πιστεύω το να τα βάζεις με τους μαφιόζους , γιατί περί τέτοιας οργάνωσης μιλάμε όταν λέμε για τα ελληνικά πολιτικά κόμματα, θέλει @@.

    Εύχομαι την επόμενη φορά να μην είσαι μόνη σου και τα αυγά να εχουν αντικατασταθεί απο σχοινιά.
    Η θρασύτητα και η φιλαρέσκεια τους μας έχουν κάνει να αισθανόμαστε μίσος για αυτα τα άτομα.

    υ.γ όσο για τα κομματόσκυλα πιο πάνω που θεωρούν τα πτυχία και μεταπτυχιακά απλό πράγμα... παιδάκια να σας ενημερώσουμε ότι δεν τελειώσαμε όλοι τις σχολές μας φιλώντας κατουρημένες ποδιές και ανεβαζοντας τα παντελόνια βγαίνοντας απο τα γραφεία των καθηγητών.
    Κάποιοι ήμαστε ελεύθεροι και περήφανοι και όχι κομματόσκυλα (οποιουδήποτε κόμματος)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. Eγω λοιπον έκανα το παραπάνω σχόλιο, εγώ που είμαι η ΠΟΛΙΤΗΣ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ, που σπουδασε 4 χρόνια και όχι παραπάνω και ζεί με 400 ευρώ το μήνα... Αλλα δεν έγινα Αυγοβόλος, παρόλο που διαμαρτύρομαι όπως και όσο μπορώ για την εξαθλίωση που αναγκαζόμαστε να υποστούμε..τα αυγά απο την άλλη μου χρειάζονται μιας και σε λίγο δεν θα έχουμε να φάμε. Το όνομά μου είναι ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. Μπράβο Κοπελιά.
    Αντισταθείτε παιδιά Αντισταθείτε!!!
    Τα ηλίθια σχόλια κάποιων "γερμανοδοσίλογων" η απλώς κάποιων ηλίθιων φασιστοειδών
    φερνουν μια ατμόσφαιρα μεσοπολέμου...
    Ηλίθιοι ή βαλτοι εσείς που γράφετε ηλίθια σχόλια κατά τις κοπέλας,
    σκεφτείτε καλά τι κάνετε σκεφτείτε το 2 φορές και μιας και κοιτάτε μόνο τον εαυτούλη σας...
    προσέξτε γιατι θα έρθει ο καιρός και για σας κάποια στιγμή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. ΣΕ ΛΙΓΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΟΥΤΕ ΚΟΤΕΣ ΟΥΤΕ ΑΥΓΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΟΥΤΕ ΡΥΖΙ ΝΑ ΦΑΣ ΘΑ ΛΥΠΗΘΕΙΣ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΣΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ ΚΙΟΛΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ WAKE UP! ορισμενοι που εχετε ξεφύγει τελείως κοιτάξτε να ξυπνήσετε και να μην θεωρείτε οτι αυτό ήταν καμιά φοβερή πράξη που θα αλλάξει τη ροή της ιστορίας. Η πιάστε και πετάξτε όλοι αυγά στο Σύνταγμα ή σιωπήστε επιτέλους κουνηθείτε απο τον καναπέ σας δουλέψτε διεκδικήστε και με΄σα απο τη δουλειά σας φροντίστε να αλλάξετε έστω και κάτι σε αυτό τον τόπο! Και επίσης θυμηθείτε οτι πρίν απο μερικά χρόνια το παίζατε όλοι μεγιστάνες με πλαστικό χρήμα! Ασ ξεσηκωνόσατσαν και τότε! Βολεμμένα παιδάκια του μπαμπα! Σιχαθηκα απο τη μια τους ψεύτες της Βουλής και απο την άλλη τα ψευτοκλάμματα σας που παω και στοίχημα οτι έχετε αράξει ορισμένοι στην καναπεδάρα σας και χαζεύετε στον VAIO υπολογιστή σας που κοστίζει 2000 ευρώ! Αντε πια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. Kuria mou eiste polu lathos.
    Autos den einai tropos diamartirias apo anthrwpous
    pou kanoun didaktorika!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. Προς του ανώνυμους κριτές οι οποίοι ανήκουν προφανώς στην ομάδα του "Κράζω τους πάντες γιατί απλά μπορώ" έχετε χοντρό πρόβλημα και είστε μεγάλες κομπλέξαρες.Και αν το μέλλον του τόπου βρωμάει αβγουλίλα είναι επειδή μας τα σπάνε οι κυβερνώντες που εσείς ψηφίσατε και όχι επειδή οι ακαδημαϊκοί πλέον πετάνε αυγά.Άντε... Λοβοτομημένοι κομματικοί σωλήνες μου ήρθατε εδώ μέσα να βγάλετε άχτι.Ίσα ρε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. Μπράβο για το κείμενο και για το ήθος που βγαίνει από αυτό.Το αυγό πολλοί μπορουν να το πετάξουν σ αυτούςαλλά τον τρόπο που το υπερασπήστηκες λίγοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. ρε κοπελα μου εκανες πολυ μεγαλο λαθος! σε παρακαλω την αλλη φορα να χρησιμοποιησεις πετρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  86. kala den pate kala tin exete kani 8ea tin tipisa Bravo re etsi 8a lisome ta problima tas.........
    KSINATE REEEEEEEEE. KALA EKANE KAI TIS EKANE MINISI KAI EMENA EAN MOY TO EKANE 8A TIS EKANA TO EIDIA ASE POY 8A TIN PLAKONA KIA STO KSILO PRAMA POY O YPORGOS DEN EKANE........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  87. Ανίκανοι που είστε μερικοί για την δημοκρατία. Πόσα αυγά πετάξατε όταν τα τελευταία 30 χρόνια σε κάθε εκλογές το εθνικό χρέος ανέβαινε για να γίνουν ρουσφετοπροσλήψεις; που βρισκόσαστε εσείς που είσαστε ξύπνιοι όταν εμείς κοιμόμαστε και είμαστε ανίκανοι να αναγνωρίσουμε την Μπουμπουλίνα στα καμώματα μιας εμνευρισμένης βαριεστημένης; Στο Ρέθυμνο βρίσκονται οι περισσότεροι μούφα ανάπηροι στην Ελλάδα. Φώτισέ μας ρε μπουμπουλίνα μου αυγοπετούσα κάνε μας μια αποκάλυψη για αυτά χωρίς τις υπόλοιπες παπαγαλίες. Φωτίστε μας ρε ξυπνημένοι γιατί σε εμάς τους υπόλοιπους μας φαίνεστε ότι είσαστε σε κώμα. Δεν καταλαβαίνουμε την κατ παραγγελεία αγανάκτησή σας, είναι ετεροχρονισμένη και υποκριτική. Έχετε προφανώς την πολυτέλεια να ζήτε σε έναν παράλληλο κόσμο συμφεροντολογισμού και εγωπαθούς υποκρισίας. Οι απειλές σας περί θα έρθει και η ώρα μας το μόνο που δείχνουν είναι το πόσο οικτροί είσαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  88. Πραγματικα ειμαστε για λυπηση!Το οτι υπαρχουν ανθρωποι που διαφωνουν με την πραξη σου,δεν καταλαβαινουν τον συμβολισμο και δεν εχουν συνειδητοιποιησει τι γινεται γυρω τους ειναι ΤΡΑΓΙΚΟ!επισης τραγικο ειναι οτι περιμενουμε απο αυτους που μας εφεραν σε αυτη την αθλια κατασταση να μας σωσουν!Ηλιθιο ειναι οτι πιστευουμε στα λογια ολων αυτων,τους θεωρουμε ανικανους και δεν βλεπουμε οτι χρονια τωρα εκτελειται ενα σχεδιο.Οτι γινεται ειναι προσχεδιασμενο και οργανωμενο,τιποτα δεν εχει αφεθει στην τυχη.Το σοβαρο ειναι οτι δεν μπαινει απο πουθενα αχτιδα φωτος,οτι δεν υπαρχει οραμα,δεν υπαρχει αυτος ή αυτη που θα εμπνευσει εναν λαο χαμενο και αποπροσανατολισμενο.Μεσα στην μαυριλα και στην απελπισια μου,θελω ειλικρινα να σου δωσω συγχαρητηρια και να σου πω οτι αν το 5% των Ελληνων σκεφτοταν σαν εσενα η χωρα μας δεν θα εφτανε ποτε σε αυτο το χαλι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  89. To λιγότερο που μπορούσαμε να κάνουμε είναι να αναδημοσιεύσουμε το άρθρο από το blog σου...
    Κράτα γερά!
    http://adanaklasi.blogspot.com/2011/09/blog-post_5314.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  90. Να Αγιάσει η μανούλα σου και ο πατερούλης σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  91. Μπορείς λοιπόν στο δικαστήριο να επικαλεστείς δικαιολογημένη αγανάκτηση!
    νομίζω ότι είναι πλήρως δικαιολογημένη η αγανάκτηση όλων μας εναντίον όλων αυτών των πολιτικών απατεώνων και δικτατορίσκων που με απάτη υφάρπαξαν την ψήφο μας και τώρα μας ξεπούλησαν!
    Η δικαιολογημένη αγανάκτηση στην εξύβριση (με λόγο αλλά και με έργο όπως στη δική σου περίπτωση) αίρει το άδικο.
    Νάσαι καλά κοπελιά καλή δύναμη και καλή τύχη!
    Έμπλεξες με τους ισχυρούς του συστήματος και μακάρι η δικαιοσύνη να φανεί αυτή τη φορά αληθινή και ισότιμη... Στο εύχομαι από τα βάθη της ψυχής μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  92. μπουρδες και κοινοτοπιες, επιστρατευση αριστεριστικων αηδιων για να δικαιολογησουν μια ανομια, στις δημοκρατιες ψηφιζουμε και λουζομαστε τα αποτελεσματα των επιλογων μας, ολα τα αλλα ειναι για επαναστατημενα 16χρονα...ελπιζω να τιμωρηθεις ωστε να μαθουμε ολοι ακομα και οι ιστορικοι να......"Φύλασσε νόμον"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  93. http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2011/09/blog-post_8001.html

    Γεια στα χέρια σου, την παλικαριά σου & την ΨΥΧΗ σου κοπελιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  94. Να αγιάσουν τα χέρια σου κοπέλα μου και άν είσαι και ΚΥΠΡΑΙΑ ΚΟΡΗ ...ΔΕΚΑ ΦΟΡΕΣ ΜΠΡΑΒΟ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  95. ΜΠΑΡΒΟ ΚΟΥΚΛΑ ΜΟΥ!!!Ενα ομως αβγο ειναι λιγο...Ολκληρη την καρτελα επρεπε να του ριξεις!!!

    Οσο για εσας που εχετε γραψει οπως ο κυριος Αθ. Αναγνωστoπουλος βγειτε απο στα σπιτια σας και τους καναπεδες σας και μην περιμενετε απο τους ολους να αγωνιστουν!!

    ΚΟΠΕΛΙΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  96. Αφιερωμένο στον Κοκορίκο και στα κοκοράκια (ή μάλλον κοτούλες) που ξαμολήθηκαν στο blog
    http://www.youtube.com/watch?v=cTflFWE-WIM&feature=related
    ΚΟ ΚΟ ΚΟ ΠΑΝΤΟΥ
    (Θα πάει η κοτούλα στο Δικαστήριο ή θα κιοτέψει;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  97. του χριστοφια τι σκοπευεις να του πεταξεις που το παιζει πετρελαιας και γραφει στα παπαρια του τους κυπριους του βορρα; την παπαδοκρατια του νησιου σου γιατι δε της πετας και αυτης κανα μελατο αυγουλακι; ...περιμενω εναγωνιως την επομενη σου κινηση οπως και το επομενο σου πονημα...

    παυλος μελατος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  98. ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ του έκανες. Χίλια συγχαρητήρια κι από μένα! Η μόνη μου ένσταση είναι πως δεν έπρεπε να χαραμίσης ένα αυγό για το εν λόγω κουμάσι. Μάλλον έπρεπε να προτιμήσεις κάτι ποιό φυσικό, που να σέβεται και τις οι-κωλο-γικές ευαισθησίες του λαμόγιου. Σκατά ίσως;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  99. Marina, nomizw oti ola ta agwnizomena kommatia ths koinwnias katalavainoun thn praksh sou!
    Otidhpote sou symvainei apo dw kai pera, mexri tis 10 tou oktwvrh,alla kai ystera, 8a mas apodeiknyei ti vrisketai pisw apo thn astikh dhmokratia.
    Fasistes-skylia tou kratous, an nomizete oti me to na lete tis malakies sas dhmosiws kai na yperaspizeste to ka8e lamogio ths exousias, voh8ate th 8esh sas, eiste gelasmenoi!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  100. Καλά έκανες,πολύ καλά,όλοι μας αυτό θα έπρεπε να είχαμε κάνει,να τους πάρουμε με τα αυγά.
    Το συγγνώμη που ακούστηκε όμως,γιατί το΄πες,δεν κατάλαβα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  101. βλέπετε οτι ολόκληρο πολιτικό σύστημα τρέμει και εκβιάζει,διοτι ξέρει οτι ειναι χουντικό
    το άρθρο εκπέμπει ενα ήθος μια περηφάνια,και την δικαιολογημένη αίσθηση δικαίου,που έχει η νεολαία
    μαζί σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  102. Ως καλοί... "Νονοί" του τίτλου στο ιστολόγιό σου, ευχόμαστε ΚΑΛΗ ΠΡΟΟΔΟ και με χαλούμι την επόμενη φορά. ΔΕΣ: http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2011/09/blog-post_793.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  103. ΤΑ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ ΠΕΡΙΣΤΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΟΥΜΕ.

    ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ,ΟΡΓΑΝΩΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  104. γραψε σε παρακαλω με τη δυναμη της πενας σου ενα μανιφεστο να δημοσιευω και γω μετα την επαναστατικοτητα μου

    http://www.youtube.com/watch?v=sRxCcLyvb04&feature=player_embedded

    αποστολης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  105. Μπρόκολο έπρεπε να του φυτέψεις στο κεφάλι με τόση κοπριά που έχει εκεί μέσα.

    Και νομίζω πως δεν είναι υποκρισία το ότι σε ρώτησε αν χρειάζεσαι ψυχολόγο. Οι άνθρωποι αυτοί ζούνε στον δικό τους κόσμο, με τους γραβατομένους παρατρεχάμενους και ίσως πραγματικά πιστεύουν ότι αγωνίζονται για το καλό του τόπου, ίσως να πιστεύουν ότι αγωνίζονται και για τον σοσιαλισμό (ντάξει, το τραβάω λίγο). Το ίδιο όπως ο κόσμος των ανθρώπων που περνούν δίπλα μας με τα τζίπ των 60.000 ευρώ. Οι πολιτικοί, έχουν ξεχάσει το σάλιο που έχουν ρίξει για να ανέβουν εκεί πάνω και τις λαμογές που έχουν κάνει -άλλωστε μετά από έναν αριθμό παύεις να μετράς- και έχουν πείσει τον ίδιο τους τον εαυτό ότι είναι σοβαροί πολιτικοί. Αυτά που λέμε εμείς, η αισχρή μειοψηφία δεν τα μετράν κάν, δεν φτάνουν καλά-καλά στα αυτιά τους. Κάτι σαν την Μαρία Αντουανέτα και τους βασιλείς.. δεν έχουν αλλάξει και τόσο οι καιροί. Και αυτό είναι το περισσότερο εξοργιστικό από όλα.
    "Ως πότε παλικάρια θα ζούμε στα σκατά, μονάχοι στα ντουβάρια, στις πόλεις τα μπετά; Στις γκαρσονιέρες να κατοικούμε να βλέπουμε TV, να φεύγωμ' απ' τον κόσμον μόνο μ'έναν δονητή;
    Να χάνωμεν αδέλφια, συντάξεις και παρά, τους φίλους, τα παιδιά μας κι όλην μας τη χαρά;
    Κάλλιο είναι μιας ώρας ελεύθερη ζωή, παρά σαράντα χρόνια με δάνεια και Βουλή."
    Ίσως πρέπει να αρχίσουμε να ρίχνουμε αυγά στους απαθείς συμπολίτες μας, μπας και ξυπνήσουμε κάποια στιγμή από αυτόν τον θαυμαστό μονότονο κόσμο.
    αλέκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  106. Ένα τεράστιο μπράβο για το θάρρος σου. Είθε να βρεθούν και γενναιότεροι που δε θα περιοριστούν μόνο στα αυγά. Αυτοί οι προδότες πρέπει όχι να φύγουν αλλά να κρεμαστούν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  107. Για το μονο που διαφωνω ειναι η επιλογη του αυγου γιατι κοστιζει κιολας,μια σακουλα σκουπιδια για τα σκουπιδια τους πολιτικους ειναι οτι καλυτερο,οσο για τους νοικοκυραιους που διαφωνουν θα τους απαντησω μ'ενα στιχο απο ενα τραγουδι απ'το Μεγαλο μας Τσιρκο που τραγουδησε ο Ξυλουρης μαζι με την Καρεζη το 1973
    "Λαε μη σφιγεις αλλο το ζωναρι
    η πεινα το καμαρι ειναι του κιοτη
    του σκλαβου που του μελλει να θαφτει"

    Συγχαρητηρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  108. Μπήκα στο μπλογκ αφενός για να εκφράσω και εγώ την αλληλεγγύη μου στο πρόσωπο σου και αφετέρου να προσθέσω ένα στοιχείο στην επιχειρηματολογία σου: ο σημερινός πρωθυπουργός της χώρας στα 35 του και όταν όλα έδειχναν ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου είναι πια τελειωμένος λόγω αφενός της ήττας του στις εκλογές του 1990 αλλά και της πολύ κακής κατάστασης της υγείας του, ξεκίνησε μια νέα καριέρα σαν φοιτητής που παράδοξα τέλειωσε όταν ο πατέρας του ανένηψε και σωματικά και πολιτικά και επανήλθε στην εξουσία.

    Έχεις και πάλι την συμπαράσταση μας και την αγάπη μας και σαν μπλόγκερ θα παρακολουθούμε την περίπτωση σου.

    Υ.Γ. Το Υπουργείο στο οποίο είναι προϊστάμενος μαζί με τον Παπουτσή ο Όθωνας πιο σωστό θάταν να λέγεται Υπουργείο Δολοφονίας του Πολίτη.Και φυσικά δείχνει μικροψυχία ένας Υπουργός Ασφάλειας να κυνηγάει έναν απλό, διαμαρτυρόμενο πολίτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  109. Κανονικά 8α έπρεπε να του πετάξεις απο αυτά τα χημικά ... που πετάνς με δικές του εντολές στο Συνταγμα...και σε κάθε είδους διαδήλωση...
    να του πώ εγω του ανύπαρκτου αν του αρέσει!!!
    Αι στα τσακίδια κοπρίτες...πολιτικές κουραδομηχανές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  110. "KOPELA , AUTA P KANEIS EINAI KARAGIOZILIKIA.OLOI"

    Βλέπουμε και αρκετούς αστούς που πήραν είδηση το γεγονός και μπαίνουν και βρίζουν κιόλας. Μάλλον επειδή ήταν είδηση το πήραν μυρουδιά και ήρθαν εδώ κιόλας, οπότε παίζει και να είναι δημοσιοκάφροι, ή wannabe δημοσιοκάφροι.

    Προφανώς αυτοί που μιλάν για καραγκιοζιλίκια και για 5 λεπτά δημοσιότητας δεν ξέρουν ότι ακόμα και αν δεν αποφάσιζε για μήνυση ο πολιτικός σίγουρα θα είχε το καψώνι η αυγοβόλος απ' την αστυνομία για εξακρίβωση στοιχείων και ίσως και για κράτηση στο τμήμα και ερωτήσεις... Επίσης πάω στοίχημα ότι η πληροφορία που βγήκε ότι "είναι 33 φοιτήτρια (και μάλιστα απλώς "φοιτήτρια") θα ήταν η πιπεράτη ρουφιανιά της αστυνομίας προς τους "φίλτατους" δημοσιογράφους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  111. ΕΥΤΥΧΩΣ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ. Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΘΑ ΣΕ ΔΙΚΑΙΩΣΕΙ. ΟΙ ΚΑΡΔΙΕΣ ΜΑΣ ΣΕ ΔΙΚΑΙΩΣΑΝ ΗΔΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  112. ΜΟΛΙΣ ΠΑΨΕΙΣ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ, ΕΙΣΑΙ ΔΥΝΑΤΟΣ.
    ΜΟΛΙΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙΣ ΤΟ ΑΓΝΩΣΤΟ ΧΩΡΙΣ ΦΟΒΟ ΕΙΣΑΙ ΑΡΧΗΓΟΣ.
    ΚΙ ΟΤΑΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ, ΕΙΣΑΙ ΗΓΕΤΗΣ.
    Δύο πράγματα δεν έχουν τέλος...Το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία.
    Και για το σύμπαν δεν είμαι απόλυτα σίγουρος....
    Άλμπερτ Άισταιν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  113. ωωω, ενα αυγο μου θυμισε την αιθουσα Καμπιτση, ποσοι μπαφοι ποση επανασταση, ποσος ακτιβισμος στις σαλες του xenia
    το αυγο αυτο το ολον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  114. Μια γεναια κοπελα εκανε μια γεναια πραξη και βρεθηκανε , χωρις αιδω, χωρις τσιπα, εδω μεσα καποιοι Γελοιοι να την προσβαλουν . Σαν δεν ντρεπεστε Πασοκοσκυλα . Ξεφτυλισμενοι. Εσυ κοπελα μου ψηλα το κεφαλι. Αλλα δεκα αυγα να φανε οι πουλημενοι θα τις κοψουνε τις βολτες στις πολεις και στα χωρια. Εχεις την εκτιμηση μου και ολη την Ελλαδα μαζυ σου. Κ.Ι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  115. Συγχαρητήρια και από μένα και καλή συνέχεια με τους υπόλοιπους 299 καραγκιόζηδες....Δεξιους και Αριστερούς....Ξυπνήσαμε....
    Φοιτητής ΠΤΔΕ....Πανεπιστήμιο Κρήτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  116. Φτάνει πλέον τόση δημαγωγία και λαικισμός και χάιδεμα των αυτιών του κάθε πικραμένου μαλάκα Ελληνάρα χαραμοφάη εφοριακού, τελωνιακού, ταξιζτή, δ/υ, μεγαλοδικηγόρου, καρεκλοκένταυρου καθηγητή, αιώνιου φοιτητή, υποψήφιου διδάκτορα κτλ..
    Δεν συμφωνώ με την ενέργεια σου, την οποία βρίσκω καθαρά φασιστική. Σαν ιστορικός θα έπρεπε ίσως να σκεφτείς πως όλοι οι ολοκληρωτισμοί ξεκίνησαν με την απαξίωση των δημοκρατικών θεσμών και των προσώπων αυτών που μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες τους αντιπροσωπεύουν.
    Επέτρεψε μου λοιπόν να αμφιβάλω κατά πόσο η παιδεία που διδάχθηκες στο πανεπιστήμιο σε κατέστησε καλό επιστήμονα και πολίτη.
    Κατά τα πρότυπα που δημιουργεί η ενέργεια σου την ίδια τακτική θα έπρεπε να ακουλουθήσει οποιοσδήποτε διαφωνεί με την γνώμη του άλλου. Δηλ. οι φυσικοί να πλακώνονται στον αυγοπόλεμο μεταξύ τους για την σταθερά του Hubble, οι πολιτικοί για το ποιός έχει την καλύτερη λύση για ένα συγκεκριμένο πρόβλημα, οι στρατιωτικοί μεταξύ τους, οι δικηγόροι με τους δικαστές και ούτω καθ΄εξής...
    Τα πανεπιστήμια στην Ελλάδα και η μόρφωση που παρέχουν, αν κρίνω και από την περίπτωση σου, είναι όχι πενήντα αλλά διακόσια χρόνια πίσω. Αν κάποιοι από τους μεγαλοκαθηγητές και φοιτητές που εδώ και δεκαετίες συντηρούν αυτό το σαθρό σύστημα και αντιτίθενται σε οποιαδήποτε αλλαγή είχαν την ειλικρινή πρόθεση να το αλλάξουν προς το καλύτερο, θα έπρεπε να είχαν ξεκινήσει οι ίδιοι την διαδικασία εδώ και πολλά χρόνια. Αλλά βλέπεις, σε όλους όσους το συντηρούν και συντηρούνται απ'αυτό το σύστημα βολεύει να παίζουν στην άμυνα και να ρίχνουν το φταίξιμο στην κυβέρνηση, την εκάστοτε κυβέρνηση, και γενικά στους άλλους, αθωώνοντας εαυτούς. Μάλλον και σύ λοιπόν θες να βολευτείς σε καμιά τέτοια θέση και να πληρώνεσαι από την μεγάλη μαμά, το Δημόσιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  117. Καλά εσύ από πάνω μάθε να γράφεις και μετά κρίνε και το Πανεπιστήμιο...Ο κάθε πικραμένος έχει και μια γνώμη γι' αυτό το ταλαίπωρο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  118. μπράβο στην κότα

    Μωυσής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  119. Μου άρεσε πολύ η επιχειρηματολογία σου
    Μπράβο σου
    να' χαμε περισσότεροι το κουράγιο σου...
    Νομίζω ότι εκείνο που πρέπει να κάνουμε όλοι οι Ελληνες
    είναι να κάνουμε κάτι συντεταγμένα για να γίνουμε αποτελεσματικοί.
    Να προσέχεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  120. Κοπελιά κούλαρε. Δεν είσαι ο δισκοβόλος του Μύρωνα. Αλήθεια, πόσο σου πήρε να σκαρφιστείς το αρχαιοπρεπές και σπουδαιοφανές "αυγοβόλος"; Ενδεικτικό της ολοκληρωτιλής νοοτροπίας της δικής σου και του "αγανακτισμένου" συναφιού σου είναι ότι όποιος τολμήσει να εκφέρει την παραμικρή κριτική στην ανόητη (λίαν επιεικώς) πράξη σου στολίζεται ως "πασόκος", "τσιράκι", "κότα", "δημοσιοκάφρος" και ούτε ξέρω και εγώ τι άλλο. Αυτή είναι η ανοχή σας στον διάλογο. Να χαρώ εγώ ακαδημαϊκούς. Η μία όψη του νομίσματος είναι οι εκλεγμένοι άχρηστοι. Η άλλη δυστυχώς είστε εσείς. Πολίτες με θυμικό δεκάχρονου και "επαναστατικές" ονειρώξεις. Σας απολαύσαμε από το καλοκαίρι στις πλατείες. Μεγάλο κίνημα, σπουδαία παραγωγή ιδεών. Lifestyle και άγιος ο θεός. Και μετά απορούμε γιά τα χάλια μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  121. Σιγά τα "ωα" ρε κοπελιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  122. Μπράβο κοπέλα μου!!! Με την άδειά σου θα το ανεβάσω στο μπλογκ μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  123. Μπράβο ρε κοπελιά έτσι θέλουν οι ξευτίλες!!!
    Είχες το θάρρος και το μυαλό να πας μόνη σου!!!
    Όλοι Ραντεβού 9 το πρωί στις 10 Οκτώβρη 2011 στα
    Δικαστήρια (Προσοχή: άνθρωποι όχι κότες... )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  124. Υπάρχει έστω και ένας απο σας που χαρηκατε με τα αυγοπεταγματα που δεν γνωρίζει έστω και έναν Έλληνα που δεν έχει επωφεληθεί απο κάποιο ρουσφέτι ; Ναι , φταίνε οι πολιτικοί μας αλλά δεν φταίμε και εμείς που όλο κάτι τους ζηταγαμε? με το που τους μπρογκαμε λοιπόν τι κερδίζουμε
    .?τους προκαλούμε ακόμα περισσότερο πανικό και κάνουν ακόμα περισσότερα λάθη. Να κάνουμε δηλαδή αυτό που λέει η Παπαρήγα ´πιεστε τους ´πιεστε τους ,ανατρεψετους ? και ύστερα τι? ύστερα πλιάτσικο στα σουπερμάρκετ για να φάνε τα παιδιά μας και σκοπιά στα σπίτια μας με καραμπινες για προστασία απο κάθε λογής πεινασμένους?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  125. ΜΠΡΑΒΟ κοπελιά ο θεός να σε έχει πάντα καλά.
    Αυτή τη κίνηση πρέπει να την κάνουμε όλοι να μην έχει μούτρα κανένας από αυτούς τους αλήτες να βγαίνει από το σπίτι του.
    (Την επόμενη φορά προτείνω αντί αυγού σκατά στα μούτρα!!!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  126. ΜΠΡΑΒΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΟΥ ΝΑ ΖΗΣΕΙΣ ΧΙΛΙΑ ΧΡΟΝΙΑ
    ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΦΕΡΟΜΑΣΤΑΝ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΕΤΣΙ ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΟΝΟ ΛΟΓΙΑ ΕΙΜΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΓΩ ΚΑΙ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΩ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΖΗΤΑ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΗΣ
    ΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΠΡΩΤΑ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΜΩΣ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΤΟ ΑΥΡΙΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  127. Κυρία μου ΕΥΓΕ !!!
    Να αγιάσει το χέρι σου !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  128. ela kanapedesssssssssss kareglesssssssssss exo leme......gia xaples

    gyftos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  129. ''εσύ είσαι μέλος της ακαδημαϊκής κοινότητας, το λαμπρό μέλλον του πνευματικού τοπίου της χώρας''

    Συμφωνώ με τον προλαλήσαντα και λυπάμαι για το επίπεδό σου.
    Υπάρχουν άλλοι να πετάξουν ''αυγά''
    Αν φτάσαμε στο επίπεδο άτομα του -υποτίθεται -επιπέδου σας , κυρία μου, να πολεμάται με αυγά και ντομάτες , τότε αυτό αποτελεί ένα ωραίο χαρακτηριστικό σημάδι του ευτελισμού των πάντων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  130. τα σέβη μου!
    όχι τόσο για την πράξη, αλλά για το τσαγανό σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  131. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ,ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΥ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟΙ ΞΕΦΤΙΛΕΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  132. Συγχαρητήρια Μαρίνα. Ο άνθρωπος αυτός είναι εγκληματίας με τα χημικά που ρίχνει και θέλει να μας πει για την ωφέλεια του ποδηλάτου. Καλό κουράγιο. Η κυβέρνηση εγκληματεί απέναντι στο μέλλον μας. Μην φοβάσαι τίποτα. Είμαστε χιλιάδες μαζί σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  133. Καλησπέρα σας, κα Δημητριάδη,

    Το κείμενο σας έχει μεταφραστεί στα αγγλικά. Επιτρέπετε να κυκλοφορήσει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  134. Με την πράξη σου εξέφρασες μεγάλο κομμάτι του ταλαιπωρημένου λαού μας πιστεύω... Δεν ξέρω αν είναι θεμιτό ή όχι να πετάμε αυγά ή πέτρες, αλλά στο σημείο που βρισκόμαστε οι καθωσπρεπισμοί ας μείνουν στην άκρη, χρειάζεται δράση επιτέλους. Οι μορφωμένοι άνθρωποι σαν εσένα οφείλουν να βρίσκονται στο προσκήνιο, όχι απομονωμένοι στις προσωπικές τους αναζητήσεις... Μπράβο και πάλι μπράβο! Μακάρι να είχαμε όλοι τα κότσια να σε μιμηθούμε. Στο δικαστήριο θα είμαστε στο πλευρό σου, μην πτοείσαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  135. Εκανες την επανάσταση σου μπράβο και σε ανώτερα , για να δούμε τι θά γίνει και με σένα μελοντικά θα μας γίνεις καμιά βουλευτίνα , γιατί το σκηνικό το εχουμε ξαναδεί πολές φορές διαχρονικά.
    Και οχι τόσο ανώδυνα με αυγά .
    Ετσι ξεκίνησαν και καποιοι από αυτούς που μας κυβερνάνε , οχι ομως πετάγοντας αυγά αλλά βάζοντας βόμβες στην εφταετία.
    Η μαλακία σου λπν εμένα με βρίσκει αδιάφορο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  136. καλο το κειμενο και συγχαρητηρια για τις αποψεις σου αλλα με αυγα δε γινεται τιποτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  137. Μπράβο Μαρίνα, έκανες ό,τι δε μπορέσαμε όλοι εμείς διότι απλώς δεν πετύχαμε μπροστά μας έναν από δαύτους, αφού κρύβονται σαν τα ποντίκια. Εάν χρειαστείς βοήθεια με τα δικηγορικά έξοδα θα συμβάλλουμε όλοι μας, μην ντραπείς να ζητήσεις, θα είναι τιμή μας!!! Παιδιά, τώρα που το σκέφτομαι, ας ενεργοποιηθούν κάποιοι με νομικές γνώσεις μέσω γνωστών blogs ώστε να συγκεντρωθεί προκαταβολικά ένα ποσό που να καλύψει από δω και πέρα τέτοιες περιπτώσεις και να γνωρίζουν όλοι ότι θα βρούνε στήριξη σε τέτοιου είδους μηνύσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  138. Λυπάμαι αλλά εγώ θα σε στεναχωρέσω. Λυπάμαι για μια που θέλει να λέγεται επιστήμονας και καταφεύγει σε τέτοιους είδους πρακτικές. Βλέπω ότι τα μυαλά σου πήραν αέρα κοπελιά και είσαι και εσύ μόνο για σόου. Ν Τ Ρ Ο Π Η !!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  139. Στον "28 Σεπτεμβρίου 2011 9:11 μ.μ.".

    Πρόσθεσε άλλον έναν χαρακτηρισμό από έναν απ' την άλλη όψη του νομίσματος που αναφέρεις, μιας και εσύ κριτικάρεις: Είσαι μεγάλος παπάρας!
    Από πότε η κράτηση στο κρατητήριο για οχτώ ώρες και η μετέπειτα μήνυση που δέχτηκε είναι life & style ρε παπάρα; Και στην τελική τί έχεις κάνει εσύ πέρα απ' την κριτική σου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  140. ΆΚΟΥΣΑ ΕΊΣΑΙ ΑΠΌ ΤΗΝ ΚΎΠΡΟ ΑΝ ΔΕΝ ΣΕ ΑΡΕΣΕΙ ΕΔΩ ΝΑ ΠΑΣ ΑΠΟ ΚΕΙ ΠΟΥΡΘΕΣ .ΣΑΣ ΤΑΙΖΟΥΜΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ. ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΜΑΣ ΛΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  141. Εγώ θέλω να πω ότι συμφωνώ με τη συμβολική πράξη της κοπέλας. Είναι αχαρακτήριστοι όσοι υποστηρίζουν ότι, όσοι, ερήμην του λαού του βιάζουν τη θέληση και τον εκμηδενίζουν μπορεί να ζουν στο απυρόβλητο και να απολαμβάνουν και την εκτίμησή μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  142. καλα ρε φιλε,,,,εσυ πρεπει να εισαι πολυ ασχετος και κοματοσκυλο.... σιγα μην ταιζουμε τους Κυπριους....
    αυτοι μας ταιζουν και σε λιγο θα μπορουν ν΄αγορασουν ολη την Ελλαδα με τα πετροδολλαρα....
    κατι που οι δικοι μας καραγκιοζηδες δεν τολμουν να κανουν ......απλα μας εξαθλιωνουν μερα με την μερα για να μας πουλησουν φθηνα στους Γερνανους κ λοιπα ευρωπαικα -- και οχι μονο -- λαμογια.

    κ απο μενα ξανα μπραβο λοιπον :http://cityofpyrgos.blogspot.com/2011/09/blog-post.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  143. Μια πουτσα θελεις μωρη να στρωσεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  144. Μπράβο σου κοπελιά δεν μασάς
    καλές αυγοβολές σε κάθε κόθωνα
    αυγά υπάρχουν.

    http://mydaimoncom.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  145. ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ, ΚΑΛΑ ΤΟΥ ΕΚΑΝΕΣ ΤΟΥ ΔΟΣΙΛΟΓΟΥ
    ΝΑ ΣΑΙ ΚΑΛΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΟΥ
    ΚΑΙ ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΝΑ ΣΑΙ ΥΠΑΡΗΦΑΝΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  146. αναρωτιέμαι αν το αβγό που πετάξες συγκρίνεται με τις βόμβες που μας πετούν καθημερινά...που αν είχε φιλότιμο ένας από όλους αυτούς απλά θα δήλωνε τη παραιτησή του...!Χαίρομαι που βρήκες το θάρρος να πετάξεις το αυγό...μακάρι όλοι μας να κάναμε κάτι ανάλογο...μακάριόλοι μας να ορθώναμε το αναστημά μας απέναντι σε όλους αυτούς τους τοκογλύφους της ζωής μας...!έχω μια ελπίδα πως θα έρθει η μέρα που θα γεμίσουν οι δρόμοι με έλληνες που επιτέλους θα ζητάνε να πάρουν τη ζωή τους στα χερια τους!να είσαι περίφανη για το αυγό που πέταξες..και να εύχεσαι να γίνει η αρχή του ξεσηκωμού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  147. Και τ αυγο πεταξες ( ειναι μια καθαρα συμβολική πράξη) και εκανες και blog, με τις αποψεις σου. Μπραβο για το θαρρος σου, μας εμπνεεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  148. Μπράβο, προσωπικά πιστεύω ότι αυτό ήταν το πιο σημαντικό που έχεις πετύχει στη ζωή σου, έναν υφυπουργό με αβγό εξ αποστάσεως, κι ας υποστηρίζεις το αντίθετο. Η εξασφαλισμένη αγανάκτηση καλή είναι για το facebook αλλά αν κάνουμε και καμιά δουλειά που και που ίσως βοηθούσε περισσότερο. Καλή συνέχεια και καλά μυαλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  149. Από πότε η κράτηση στο κρατητήριο για οχτώ ώρες και η μετέπειτα μήνυση που δέχτηκε είναι life & style ρε παπάρα; Και στην τελική τί έχεις κάνει εσύ πέρα απ' την κριτική σου;

    ------------------------------------------

    Κράτηση που φίλε; Στο ΕΑΤ/ΕΣΑ ή στην Μέρλιν; Γιά οκτώ ολόκληρες ώρες; Τι μας λες! Και καπάκι μήνυση από τον υπουργό; τρομερό! Θρασύτατος ο υπουργός που υπέβαλε μήνυση. Επρεπε να την ευχαριστήσει θερμά, να της προσφέρει ανθοδέσμη ενώ τιμητικό άγημα θα παρουσίαζε όπλα. Οσο γιά το ερώτημά σου, έχω κάνει πολλά που φυσικά δεν πρόκειται να απαριθμήσω σε αυτόν τον τόπο ματαιοδοξίας (ούτε κάπου άλλού), πάντως γιά ένα να είσαι σίγουρος, τέτοιες μαλακίες δεν έχω κάνει. Εχετε καταντήσει γραφικοί μερικοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  150. Ευγε κοπέλα μου...οχι αυγό, πέτρα επρεπε να πετάξεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  151. So the story is ότι μια κοπέλα πέταξε αυγά (έργω εξύβριση, δλδ) σε έναν πολιτικό της κυβέρνησης (ο οποίος btw, συνοδευόταν κιόλας από σωματοφύλακες). Αποδεχόμενη τις συνέπειες της πράξης της (αυτόφωρη σύλληψη, δικαστήρια).

    Αυτό, ορισμένοι από πάνω, το χαρακτηρίζετε ως βία(!) της κοπέλας κατά του ...πολιτικού;

    Αν δεν είστε βαλτοί, έχετε τουλάχιστον μπερδέψει τις έννοιες (και τις προτεραιότητές σας)

    Υ.Γ. Δεν μπαίνω καν στο τριπάκι αν έκανε καλά ή κακά η κοπέλα. Απλά η στενομυαλιά και η κομματική τύφλα ορισμένων σχολιαστών δεν παίζεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  152. Η εγκληματική ανεπάρκεια των κυβερνώντων δεν δικαιολογεί τέτοιες πράξεις ανέξοδης μαγκιάς γιά άγρα πρόσκαιρης διασημότητας. Σε κατεβάζει στο επίπεδό τους και δεν είσαι καν εκλεγμένη, αυτούς τουλάχιστον κάποιοι αφελείς τους ψήφισαν. Μακάρι να μην είναι αυτό το μοναδικό επίτευγμα της ζωής σου και στο λέω με συμπάθεια. Στην θέση σου θα κατέβαζα αυτό το μνημείο αλαζονείας που σε εκθέτει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  153. μπραβο κοπελια ,πραγματικα εισαι αξια σεβασμου και φυσικα αυτο που εκανες αποδεικνυει οτι αγαπας την πατριδα σου ενω αυτοι την ΠΡΟΔΙΔΟΥΝ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  154. στα περισσότερα δημοφιλή μπλόγκς, δουλεύουν οι γνωστοί υπαλληλίσκοι. αυτοί οι "τυχαίοι" πολίτες οι οποίοι "τυχαία" υποστηρίζουν την καθεστωτική άποψη.
    πως πάει το μεροκάματο παιδιά; είχατε κι εσείς περικοπές;

    όσο για την πράξη, θα ήθελα να σημειώσω τη μόρφωση της κοπέλας σε σχέση με την πράξη της. γιατί έχουμε κουραστεί να ακούμε για τσογλάνια, αλήτες, ασφαλίτες, μπάχαλους και μόνο, οι οποίοι κάνουν βίαιες πράξεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  155. Το επάγγελμα του μέλλοντος

    Στο Ρέθεμνος να ξέρετε
    δεν έχουμ' ανεργία
    Άλλοι θα κάμουν όρνιθες
    και άλλοι τυροκομεία.

    Γιατί γιαούρθια και αυγά
    είναι στη μ-πρώτη θέση.
    Ετούτο το επάγγελμα
    θα κάνω και μ' αρέσει.

    Θα πάρω ένα φορτηγό
    αυγά να το γεμίσω,
    να στέκω όξω απ' τη Βουλή
    εκειά να ξεπουλήσω.

    Και θα 'χω και τον Όθωνα
    να μου τα διαφημίζει
    Τσι Ρεθεμνιώτες πάντα του
    αυτός υποστηρίζει.

    Θα τον επάρω πωλητή
    γιατί 'χει συνηθίσει
    αυγό σκληρό ή μαλακό
    μπορεί να ξεχωρίσει.

    Να μη φοβάστε βουλευτές
    όσο 'ναι αυγουλάκι
    μα όντε θα πάθετ' ούλοι σας
    ότι το Χατζηδάκη.

    Κωστής Κοντογιάννης
    αναδημοσίευση από την Κρητική Επιθεώρηση, 28/9/2011

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  156. Ούτε λεκτική βία είδα εγώ ούτε χειροδικία όπως ισχυρίζεται ο κύριος υφυπουργός. Είδα μια θαρραλέα πολιτική πράξη.
    Μπράβο σας.

    Γιάννης Μαυριτσάκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  157. Είσαι ωραία, μπράβο σε όσους/ες κάνουν τέτοιες συμβολικές πράξεις στα πολιτικά καθάρματα που μας πίνουν καθημερινά το αίμα! Όμως μια πρόταση βρε παιδιά, μην χαραμίζετε τα αυγουλάκια που μπορεί να φανούν χρήσιμα σε φτωχές οικογένειες. ΣΚΑΤΑ την άλλη φορά, φρέσκα από αγελάδα και κατευθείαν στο στόμα τους!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  158. Μαρίνα μου,αδελφή, Κύπρια, Ελληνίδα
    η σκέψη και η πράξη σου με εκφράζει απόλυτα! Σε λίγο καιρό-κοντεύει-,θα δεις και αυτοί που δεν τάσσονται υπέρ σου, με τα νέα μέτρα που εξαγγέλονται, με τα νέα χαράτσια και το ξεπούληματης χώρας, θα καταλάβουν το συμβολισμό της πράξης σου και θα διαπιστώσουν με τη σειρά τους-για όλους έχει ο ντορβάς- ότι κανείς δε θα ξεφύγει από την κρεατομηχανή που έχουν στήσει όσοι επιβουλεύονται τη ζωή και την αξιοπρέπεια των λαών. Θα δεις πως λίγο-λίγο , όταν η πείνα, ο εξευτελισμός του ανθρώπου και του Έλληνα εξαπλωθεί, όταν οι άστεγοι μέρα με τη μέρα θα πληθαίνουν και θά'ναι άδειες πια λέξεις η αιδώς και η ακαδημαϊκή μόρφωση, όταν θα νιώθουν όλοι σαν τα ποντίκια σε πειραματικό εργαστήριο, όταν και αυτοί ακόμα που αναφέρουν ως ανεπίτρεπτη πράξη την αυγοβολή, και αυτοί οι ίδιοι θα ψάχνουν τρόπους ν'αντιδράσουν. Προς το παρόν έχε κουράγιο, δεν είναι εύκολο πράγμα η δίκη, όταν την ίδια στιγμή μένουν ατιμώρητοι τόσοι και τόσοι κλέφτες, απατεώνες, μιζαδόροι, κομπιναδόροι.
    Κανένα ιστορικό βιβλίο μας που διδάσκονται τα παιδιά στα σχολειά δεν αναφέρει ότι η Επανάσταση δεν ήταν μόνο εθνική, αλλά και βαθιά κοινωνική! Πού να το μάθουν και αυτοί που είναι εναντίον σου! Οπότε "λογικά" φυλακίστηκε και ο Κολοκοτρώνης, "δικαίως" δολοφονήθηκε ο Καποδίστριας, "σωστά"από ελληνικό χέρι σκοτώθηκε ο Ανδρούτσος...Έτσι φτάσαμε στους Νεοέλληνες! Αυτούς που μπερδεύουν τα αυγά με τη μόρφωση και την πράξη αντίδρασης με το πολιτικό ήθος!
    Τέτοια γράμματα μάθανε, τέτοιοι απόγιναν, για να παραφράσω και τον άλλο μεγάλο οπλαρχηγό! Η δικαίωση όσων τώρα αντιδρούν, θα έρθει, μα πολύ αργότερα! Όταν πια θα συνειδητοποιήσουν και αυτοί, που βρίσκουν την πράξη σου τώρα απαράδεκτη, ότι ήταν ελάχιστη μπροστά στο γολγοθά και την ατίμωση που ετοιμάζουν γι ατο λαό και τη χώρα μας!
    Προσωπικά, θα ήθελα να σε ευχαριστήσω για την τόλμη και το θάρρος να δηλώσεις την αντίδρασή σου σε αυτή τη λαίλαπα που κατατρώγει ακόμα τούτον τον τόπο!
    Λυπάμαι όμως που ακόμα και τώρα, υπάρχουν άτομα που έχουν εγκλωβιστεί στα παλαιοκομματικά "ήθη" και λοιδορούν καθετί που φαίνεται ασύλληπτο προς τη δική τους "διάνοια".
    Θα πρότεινα προς αυτούς μια φράση μόνο να πεις ή να γράψεις για απάντηση. Τη γνωστή στους γνώστες της Ιστορίας αυτού του τόπου που είπε ο Καραϊσκάκης, απαντώντας σε δελεαστικές προτάσεις: «Ο μπούτσος μου έχει τρουμπέτες, έχει και τουρμπελέκια και ό,τι θέλω παίζω…».
    Και συ έπαιξες αυγά!
    Α, άκου, αν στο δικαστήριο απαιτήσουν να ζητήσεις συγνώμη, δώσε τους την άλλη απάντηση του ίδιου οπλαρχηγού:«Ρώτησα τον μπούτσο μου και μου είπε ΟΧΙ»!
    Σε χαιρετώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  159. Ήρθε η Κύπρια αγωνίστρια για να μας θυμίσει πόσο κότες είμαστε στη Κρήτη, δεν μπορούμε να τους ορθώσουμε ανάστημα ουτε καν να τους δείξουμε την αγανάκτηση μας συνεχίστε ραγιάδες να κάθεστε στα καφενεία και στα μίζερα σπιτάκια σας οι επιδοτήσεις τελείωσαν δεν είστε μόνο για να παίζετε στα γλέντια,οσο για σενα ελεινέ βουλευτή της κολοτούμπας ντρέπομαι για λογαριασμό σου κάνοντας μύνηση στην κοπέλα θαρρείς οτι θα τρομοκρατήσεις τους υπόλοιπους συσσωρεύται πολύ μίσος και θα σκάσει όλο πάνω σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  160. Μην ξεχνάμε τον γίγαντα Παπαβέση και αυτός διαπρεπής επιστήμων ήταν. Προσωπικά προτιμώ τον Ρέλλο. Αγνός, τίμιος λαϊκός αγωνιστής. Ούτε τηλεοράσεις ούτε μπλογκ και αηδίες ο ταπεινός Ρέλλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  161. Διάβασα αρκετά από τα παράπανω σχόλια και διαπίστωσα την έντονη διχογνωμία που υπάρχει μεταξύ των σχολιαστών.Κι επειδή οι άνθρωποι που σχολιάζουν εδώ αποτελούν μέρος της κοινωνίας μας, υποθέτω πως κάπως έτσι διαμορφώνεται και η κοινή γνώμη.Δηλαδή, κάποιοι επικροτούν αυτές τις κινήσεις και άλλοι τις καταδικάζουν.Αυτό που μου κάνει εντύπωση όμως είναι ότι ΟΛΟΙ μα ΟΛΟΙ διαμαρτύρονται κάθε φορά που η "κυβέρνηση" εξαγγέλει νέα μέτρα και κάθε μέρα κλαίγονται για την περικοπή του μισθού τους ή την απόλυσή τους.Τί θέλει λοιπόν η ελληνική κοινωνία? Θέλει να δεχθούμε όλη αυτήν την λεηλασία χωρίς να διαμαρτυρηθούμε ή θέλει να αντιδράσουμε? Μήπως αυτοί που δεν αντιδρούν είναι οι βολεμένοι που δεν τους καίγεται καρφί για το αύριο? Γιατί αν είναι βολεμένοι, τότε ας πληρώσουν αυτοί τα σπασμένα κι ας αφήσουν τον υπόλοιπο κόσμο στην ησυχία του.Κι αν δεν είναι βολεμένοι τότε γιατί δεν αντιδρούν? Φοβούνται? Δεν υποστηρίζω ότι το να πετάς αυγά είναι λύση, αλλά πείτε μου εσείς κύριοι που κατακρίνετε την πράξη αυτή, πότε είχατε τη δυνατότητα να μιλήσετε με έναν υπουργό ή βουλευτή για να του πείτε τις αντιρρήσεις σας? Σας δόθηκε ποτέ η δυνατότητα να πλησιάσετε έστω και έναν από αυτούς, όταν ο καθένας τους έχει γύρω του 2-3 σωματοφύλακες και καμιά διμοιρία ΜΑΤ από πίσω για να τους προστατεύουν? Ο μόνος τρόπος για να "μιλήσει" ο λαός είναι το δημοψήφισμα, αλλά σ αυτή τη "δημοκρατική" χώρα που ζούμε, καμιά κυβέρνηση δεν δίνει φωνή στο λαό.Πώς λοιπόν θα διαμαρτυρηθούμε για όσα γίνονται εις βάρος μας χωρίς εμείς να φέρουμε καμία ευθύνη? Όποιος λοιπόν θέλει - και τολμά- να διαμαρτυρηθεί ας το κάνει με όποιο τρόπο μπορεί.Με αυγά, με πέτρες ακόμα και με λιντσάρισμα.Κι όποιος διαφωνεί, ας κλείσει το στόμα του και να μην τολμά να διαμαρτύρεται για την οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει.Βαρέθηκα να ακούω τους ανθρώπους να γκρινιάζουν και να μην αντιδρούν κι όταν κάποιος τολμήσει να ορθώσει ανάστημα να τον κατακρίνουν.Στην παρούσα φάση δύο πράγματα μπορούν να συμβούν : Ή θα αντιδράσουμε και θα αποτινάξουμε τον ζυγό ή θα πάμε για ομαδική ψυχοθεραπεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  162. Οταν "ηρωες" ειναι οι προδοτες (όπως ο κος όΘωνας που κάνει και μηνυση με ολο το θρασος),
    οταν η βλακεια ειναι μαγκιά (μιλαω για αυτους που κατέκριναν την πράξη αυτή με τα πιο βλακώδη επιχειρήματα) και οταν οι ξιππασμενοι ειναι ειδωλα (ισως έπρεπε να πω βουλευτές), ειναι καιρος να καταλαβουμε οτι και ο παραδεισος εγινε κολαση! (και θα χρειαστουν πολλά αυγά για να ξαναγυρισουμε πισω).
    ΠΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  163. χωρις υπερβολές... Είχα να διαβάσω τέτοιο κείμενο πολλά πολλα χρόνια!
    Ευθύβολο! Σωστό! Καίριο!

    ΕΥΓΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  164. Μπράβο σου Μαρίνα! Καλή δύναμη για συνέχεια!!! ...Μη σε πτοεί η μία και μοναδική αρνητική κριτική (αν δεν κάνω λάθος)...δρόμος βίας και αηδίες!
    Α. Μακρή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  165. μπραβο κοπελα μας
    κωθωνα : ρουφα τ αυγο σου ρε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  166. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  167. ο επιμένων Ελλη-νικά!29 Σεπτεμβρίου 2011 στις 11:18 π.μ.

    Αγαπητή συμπατριώτισσα!
    Όταν ο συμμετέχων στην εθνική προδοσία Όθωνας και οι συν αυτώ υποστούν από τον εξαγριωμένο λαό μολοτωφ-βολή, θα παρακαλάνε κατόπιν να δεχθούν αυγοβολή, άκρως ευεργετική για την καταπράυνση εγκαυμάτων. Αλλά τότε δε θα βρεθεί κανένας καλοθελητής αυγορίχτης. Τα αυγουλάκια μας θα τα θέλουμε για προσωπική μας χρήση.
    Μπορείτε να το παρουσιάσετε στο δικαστήριο:
    Τα ασπράδια των αυγών είναι φάρμακο.
    Για καψιματα...
    Ένας νεαρός ψεκάζοντας το γρασίδι του με φυτοφάρμακα θέλησε να ελέγξει τη στάθμη του βαρελιού για να δεί πόσο υπάρχει ακόμη. Άνοιξε το καπάκι και άναψε τον αναπτήρα του, αμέσως τον τυλίξανε οι φλόγες απο τις αναθυμιάσεις του φυτοφάρμακου. Πήδηξε απο την καρότσα του φορτηγού του ουρλιάζοντας. Μια γειτόνισά του ακούγοντας τις φωνές και βλέποντας το περιστατικό έτρεξε απο το σπίτι της με μια ντουζίνα αυγά φωνάζοντας "φέρτε μου αυγά!" Τα έσπασε, διαχωρίζοντας το ασπράδι απο τον κρόκο. Κατόπιν τα άπλωσε στο πρόσωπο του άτυχου νέου. Όταν το ασθενοφόρο κατέφθασε και οι νοσοκόμοι είδαν τον ασθενή ρώτησαν ποιός το έκανε αυτό. Όλοι δείξανε την γειτόνισα που ειχε αναλάβει πρωτοβουλία.Την συγχαρήκανε και της είπανε "του σώσατε το πρόσωπο". Προς το τέλος του καλοκαιριού ο νεαρός επισκέφτηκε την γειτόνισά του με ένα μπουκέτο λουλούδια. Το προσωπό του ήταν σαν μικρού παιδιού.
    Θαυματουργή επίδραση στα καψίματαΘυμηθείτε αυτή την θεραπεία για καψίματα η οποία διδάσκεται στους νέους πυροσβέστες.Πρώτα πρώτα ψεκάστε κρύο νερο στην καμένη περιοχή μέχρι η θερμότητα να μειωθεί και το κάψιμο ιστού να σταματήσει. Κατόπιν, απλώστε ασπράδια στην καμένη περιοχή.Μια γυναίκα έκαψε ένα μεγάλο μέρος του χεριού της με βραστό νερο. Παρόλο τον πόνο έβαλε το χέρι της κάτω απο κρύο νερό, χώρισε δύο ασπράδια, τα ανακάτεψε ελαφρά και βούτηξε το χέρι της στο μίγμα. Τα ασπράδια στεγνώσανε στο χέρι της και σχηματίσανε μια προστατευτική κρούστα.Αργότερα έμαθε ότι τα ασπράδια περιέχουν φυσικό κολαγόνο και συνέχισε να εναποθέτει χτυπημένο ασπράδι στην περιοχή. Μέχρι το απόγευμα δεν ένοιωθε πόνο και την επόμενη μέρα με δυσκολία μπορούσες να δείς σημάδι καθώς το δέρμα αποκτούσε το κανονικό του χρώμα. Η καμένη περιοχή είχε τελείως αναγενηθεί χάρη στο κολαγόνο των ασπραδιών, ένα πλακούντα πλήρη σε βιταμίνες.

    Έλληνες, ας αγαπηθούμε, ας συσπειρωθούμε για να φύγει ο προδότης Εφιάλτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  168. καταρχην να πω οτι διαφωνω με τα περισσοτερα απο αυτα που εγραψες και εκανες. η αυγοβολη, γιαουρτοβολη κλπ ειναι μεσα που χρησιμοποιουν ανθρωποι που δεν επιθυμουν το διαλογο. πως περιμενεις να σου απαντησει καποιος με αυγο στα μαλλια? προφανως δεν θελεις απαντηση. επισης ολοι γνωριζουμε πως υπαρχει οικονομικη κριση. αυτο δε σημαινει πως θα σταματησουμε να μιλαμε για το ποδηλατο και την αξια υπαρξης ποδηλατοδρομων, για το νομο περι απαγορευσης του καπνισματος, για τα στημενα στο ποδοσφαιρο κλπ. το αν ο Οθωνας καλως η κακως ψηφισε το μεσοπροθεσμο ειναι στην κριση των πολιτων. το αν εχει το δικαιωμα να κανει μια ομιλια για το ποδηλατο κλπ ειναι αναμφισβητητο, οπως θα επρεπε να ειναι αναμφισβητητο το δικαιωμα σου να διαδηλωσεις ειρηνικα χωρις να φας δακρυγονα.
    οσο για τη νομιμοποιηση της κυβερνησης προφανως και δεν υφισταται μιας και ειπε ψεμματα. αν και ολοι γνωριζουμε πως και η επομενη που θα ερθει θα ακολουθησει τον ιδιο δρομο. ο κοσμος οπως δειχνουν τα γκαλοπ εχει χασει την εμπιστοσυνη στους 2 μεγαλους (αυτο 20 χρονια το ακουω βεβαια),τους εμπιστευεται ομως ακομα, περισσοτερο απο καποιο αλλο κομμα. ΚΚΕ 8% και οι λοιποι απο 5% και κατω. ακομα σχετικα με τα Ελληνικα Πανεπιστημια αληθεια τα θεωρεις ok? ρωταω γιατι εχεις παει και εξωτερικο? εγω εζησα παντως μια κατασταση οπου ο καθηγητης και οι μαθητες μπαιναν στην αιθουσα οτι ωρα θελανε, οι αντιγραφες πηγαιναν συννεφο και τις εγγραφες τις εκαναν κομματικες παραταξεις με τη μικρη βοηθεια της γραμματειας. ειχαμε και αυτη τη γελοιοτητα του ασυλου. τι χρειαζεται το ασυλο? ειδες ποσο ευκολα μπορεις να ανοιξεις για να πεις την αποψη σου? ποιος σε ενοχλησε? δεν χρειαστηκες ασυλο.ισχυε αραγε το ασυλο στο πανεπιστημιο για τον Αδωνις Γεωργιαδη? η αν πηγαινε για μια ομιλια στο πανεπιστημιο θα γινοταν αυγοπολεμος? για τους αιωνιους παντως συμφωνω μαζι σου. δεν κοστιζουν τπτ και αρα τσαμπα συζητηση γινεται. τωρα για το ωχ σορυ που ειπες ευτυχως το εκανες σαφες γιατι αλλιως θα σε περνουσαν για χαζοχαρουμενο που προφανως δεν ισχυει. ελπιζω και εγω να μην ταλαιπωρηθεις με ολα αυτα αλλα καλη συνεχεια σε αυτου του ειδους τον αγωνα σορυ αλλα δε γινεται να σου ευχηθω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  169. ΨΥΧΟΛΟΓΟ ΘΕΛΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΟΣΟΙ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΑΝ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΟΥ!!!!!!ΕΣΥ ΝΑ ΚΟΙΤΑΖΕΙΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΨΗΛΑ ΠΑΝΤΑ!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  170. Οποιος από τους αγανακτισμένους σχολιαστές (συμπεριλαμβανομένης της αυγοβόλου) έχει ψηφίσει έστω μία φορά Πασοκ ή ΝΔ παρακαλείται να βγάλει τον σκασμό. Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  171. και να μην εχει ψηφισει πασοκ η αυγοβολος σιγουρα πολλοι συγγενεις της θα εχουν ψηφισει. οποτε ας αρχισει να ριχνει τα αυγα οικογενειακα γιατι μαλλον οι συγγενεις δε θα της κανουν και μηνυση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  172. ΕΓΩ ΕΧΩ ΚΑΙ ΠΑΛΟΥΚΙΑ ΓΙΑ ΠΑΛΟΥΚΩΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  173. Συγχαρητήρια για το θάρρος! Να εύχονται ο κόσμος να τους πετά μόνο αυγά όταν τους βλέπει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  174. Να αγιασει το χερι σου κοριτσι μου....Μπραβο οχι μονο για το αυγο που εσκασες στο κλουβιο κεφαλι του δοσιλογου αλλα για το κειμενο....εξαιρετικο....και παλι Μπραβο...και να ξερεις, οτι σε λιγο καιρο θα παρακαλανε να τρωνε μονο αυγα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  175. Τα θερμά μου συγχαρητήρια!!!!!!!!! Ζηλεύω πραγματικά, που δεν είμαι εσύ!!!! Μαζί σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  176. Αρχικά, αφού απεφάσισες να πράξεις έτσι, καλά έκανες.

    Ως προς την πράξη αυτή καθαυτή:

    το εν γένει ροκοκό σκηνικό που προκλήθηκε δεν αποτελεί επαναστατική ενέργεια. Ακόμα και να τον δολοφονούσες, η ενέργειά σου δεν θα σε έχριζε αυτόματα επαναστάτρια. Ο Nietzsche το έθεσε πολύ ωραία, λέγοντας πως, πυροβολώντας έναν πολιτικό δεν τον βλάπτεις, παρά εξασφαλίζεις έτσι την παραμονή του στην εξουσία, άρα πρέπει να πυροβολείς την ηθική!

    Ως προς το κείμενο:

    ενώ ξεκινάς καλά, τελικά φάσκεις και αντιφάσκεις. Κανένας γνήσιος εγωτικός (πόσο μάλλον επαναστάτης) δε δοσιλογεί για τις πράξεις του, ούτε βέβαια και καταδέχεται να συρθεί σε δίκη-μπερντέ του καραγκιόζη (για ποιά «δικαιοσύνη» μιλάμε αλήθεια;).
    Εσύ μας έκανες πλήρη παρουσίαση του βιογραφικού σου, δικαιολογώντας τις όποιες αποφάσεις της ζωής σου (σπουδές κλπ) με μια δόση από προσωπικές ενοχές και για επιδόρπιο μους των θ(χ)έσεων των αγαναχτισμένων (ραντεβού τον Σεπτέμβρη δικέ μου, μιλάμε και πολύ εξέγερση, θα φάει η μύγα σίδερο και το κουνούπι...αυγό)!

    Για να κλείσω, δε χωράει αμφιβολία, ούτε για την υποκρισία του υφυπουργού (λογίδρια περί ποδηλάτου εμπνέοντα ρίψην...αυγού μελάτου!), ούτε για την άμεσση αντίδραση-εκδίκηση του Κομφόρμ [ατομική και άρα αποκλίνουσα συμπεριφορά = ψυχίατρος, καθαρτήριο και (κατα)δίκη].

    Μη ξεχνάτε όμως: σεις τους επιλέξατε! Ηθοποιοί του ταραμά, μοντέλλα της κόκας, ντοπαρισμένοι ολυμπιονίκες, αυτοί σας εξουσιάζουν επειδή „έτσι σας αρέσει“!

    Άλλο πράμμα λοιπόν η «επανάσταση» κι άλλο η επανάσταση, άλλο η «εξέγερση» κι ακόμη διαφορετικότερο η εξέγερση!

    Ειλικρινά σου εύχομαι καλά ξεμπερδέματα με το Κομφόρμ και τους εκπροσώπους του,

    Από καρδιάς,

    Πίκινος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  177. λέγεται Όθωνας και είναι υπουργός προστασίας του πολίτη!!!! ... και ο πολίτης τον θέλει τον γερμανό του τελικά ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  178. Το σίγουρο είναι ότι το περασες το διδακτορικό σου, αφού επελεξες να κανείς αυτό που έκανες την ώρα που τα κανάλια ήταν μπροστά. Όσο για την επιλογή του αυγού ως μέσου πολιτικής συμμετοχής, στην περίπτωση σου το έχεις μπερδέψει με κάποιο άλλο σύμβολο της γονιμότητας που δεν το έχεις δει τα τελευταία 33 χρόνια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή